szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem ezer forintot kaptak, hanem ezer forint értékű ajándékot.

Heves hangvételű közleményben válaszolt a Klebelsberg Központ (KK) szerdán a Magyar Narancsnak. Mint arról a hvg.hu is beszámolt, a lap vasárnap este azt írta: a KK veszprémi tankerületi központjától fejenként ezer forint értékben kaptak ajándék naptárat a tanárok Veszprém egyik középsikolájában.

A címben azonban nem ezerforintnyi, hanem ezer forint jutalom szerepelt. Ez az alap- és középfokú oktatási intézményeket fenntartó állami szervezet minősítése szerint „álhír”, erről beszámolni pedig „hecckampány” volt. Mint írták,  

a valóság ezzel szemben az, hogy a Veszprémi Tankerületi Központ 1000 Ft/fő keretet biztosított intézményei számára nem személyi jellegű kifizetésként, hanem tantestületi összejövetel, közös program vagy bármilyen egyéb, az intézményvezető által eldöntött célra fordítható összegként. Mivel az összeg felhasználásáról az intézményvezetők önállóan dönthettek, így tekintettel arra, hogy a járványhelyzet miatt számos helyen nem tartottak összejövetelt, ajándéktárgy vásárlásra is költhették ezt az összeget.

Hangsúlyozták továbbá, hogy a tankerületi központ felett álló Klebelsberg Központnak és Kásler Miklós emberierőforrás-miniszternek sem „volt tudomása a tankerületi központ, valamint az intézményvezető intézkedéséről, ezért egyszerűen rágalom hozzá kötni egy olyan döntést, amelyben sem hatásköre, sem illetékessége nincs”. Pedig az ajándék naptárral együtt a Magyar Narancs tudomása szerint egy Kásler-levelet is kaptak a tanárok.

A Magyar Narancs azt is megjegyezte: közel két hetet vártak hiába a Klebelsberg Központ válaszára, mielőtt megjelent a sérelmezett cikk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Menthetetlennek tűnik 2020 a turizmusban

Menthetetlennek tűnik 2020 a turizmusban

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – első nap

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – első nap

Újabb két gyanúsítottja van a Deák téri késelésnek

Újabb két gyanúsítottja van a Deák téri késelésnek