szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Dömötör Csaba szerint hatalmas az érdeklődés.

A szerda reggeli összesített adatok alapján már 232 ezer nemzeti konzultációs kérdőívet töltöttek ki a magyarok – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Dömötör Csaba tájékoztatása szerint az ívek túlnyomó részét postai úton küldték vissza, az államtitkár szerint mivel messze nincs vége a kézbesítéseknek, nagyon nagy érdeklődést jelez a 232 ezer kitöltött ív.

Egy hónapja írtuk meg, hogy újabb jelentős összegű szerződést kötött a Miniszterelnöki Kabinetiroda a New Land Media Kft.-vel és a Lounge Design Kft.-vel. A kormány honlapjára akkor feltöltött dokumentum szerint a két cég összesen

11 811 023 622 forint értékben láthatja el az „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos, valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatokat”.

A koronavírus-járványra való hivatkozással indított nemzeti konzultációban 13 kérdés szerepel. A kormány többek között kíváncsi arra, hogy a magyarok a járvány újabb hulláma esetén a javasolt intézkedések közül melyiket támogatnák, meddig kell fenntartani a járványügyi készültséget, vagy, hogy törekedjen-e a kormány arra, hogy a védekezéshez szükséges eszközöket Magyarországon állítsák elő. Tudakolják azt is, hogy a járvány elleni védekezés idején a bankok és a multik is járuljanak-e hozzá a védekezés költségeihez, vagy hogy a járvány idején járjon-e ingyen internet az iskolás gyereket nevelő családoknak és tanároknak. Külön kérdés vonatkozik idősotthonok járványügyi védelmére, illetve Soros György arról szóló állítólagos tervére, hogy eladósítaná az országot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emelkedett a szennyvízben a koronavírus mennyisége, megugorhat a fertőzöttek száma

Emelkedett a szennyvízben a koronavírus mennyisége, megugorhat a fertőzöttek száma

Óriási természeti katasztrófát okozhat a Mauritiuson kiömlött olaj

Óriási természeti katasztrófát okozhat a Mauritiuson kiömlött olaj

Sokkal több mint latin szerető: Antonio Banderas 60 éves

Sokkal több mint latin szerető: Antonio Banderas 60 éves