szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt országos tiszti főorvos szerint egyre kevesebb tesztet végeznek az országban.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Megszűnt a betegek számának csökkenése, az utóbbi napokban újra nőtt a karanténban lévők száma is, mondta Falus Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A volt országos tiszti főorvos szerint még nem katasztrofálisak a számok, de az látható, hogy trendforduló zajlik Magyarországon a koronavírus tekintetében.

Falus szerint nagy probléma, hogy nem elég gyorsan születnek meg a tesztek eredményei, valamint hogy egyre kevesebb tesztet végeznek, szerinte így nem annyira hatékony a kontaktkutatás.

A volt tiszti főorvos szerint nincs elegendő szakember, mert az Nemzeti Népegészségügyi Központ hálózata meggyengült.

Falus szerint a magyar kormány kettős kommunikációt folytat, egyfelől a járvány második hullámára hívja fel a figyelmet, ugyanakkor intézkedéseivel – például a tömegrendezvényekkel kapcsolatban – azt sugallja, hogy átmenetileg nincs járványveszély az országban.

Falus szerint nincs hiteles vizsgálat, amely kimondaná, hogy a fertőzést követő 40 napon túl fennállna a védettség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Romániában már nem lehet elrendelni a kötelező karantént

Romániában egy alkotmánybírósági döntés nyomán megszűnt a koronavírus-járvány megfékezését célzó hatósági karanténok jogalapja, így már csak ajánlhatják a fertőzötteknek, vagy a járvány sújtotta országokból érkezőknek, hogy legalább két hétig ne érintkezzenek senkivel.

A lelke mélyén a függő pontosan tudja, mi a helyzet vele

A lelke mélyén a függő pontosan tudja, mi a helyzet vele

Videó: Ijesztő, ahogyan autó alá csúszik a motoros, de viszonylag olcsón megúszta

Videó: Ijesztő, ahogyan autó alá csúszik a motoros, de viszonylag olcsón megúszta

G-osztály után most Defenderré varázsolták át a kis Suzuki Jimnyt

G-osztály után most Defenderré varázsolták át a kis Suzuki Jimnyt