szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kísérleti jelleggel megváltozik a VII. kerület Nagykörúton belüli forgalmi rendje. A cél az, hogy a helyiek kapjanak parkolóhelyeket, aki pedig csak áthaladna a kerületen, az inkább a főútvonalakat vagy a tömegközlekedést válassza.

A Belső-Erzsébetvárosi forgalomcsillapításról tárgyal szerdán a VII. kerületi közgyűlés – írta Niedermüller Péter polgármester a Facebookon. Ha az előterjesztést megszavazzák, kísérleti jelleggel, 3 hónap próbaidőre megváltozik a forgalmi rend a Károly körút és az Erzsébet körút között.

Lezárásokat, behajtási korlátozásokat nem terveznek. A forgalmi rend változna meg, úgy, hogy azoknak, akik csak áthaladnának a kerületen, jobb opció legyen a főútvonalakat használni – írta a polgármester.

A forgalmi rend változásával nagyjából 100 parkolóhely megszűnik. Niedermüller azt írta: kiemelten fontos, hogy a helyi lakosoknak jusson elég parkolóhely, ezért folyamatosan tárgyal a kerület vezetése parkolóházakkal, és megvizsgálják annak a lehetőségét is, hogy legyenek parkolók kifejezetten helyi lakosoknak. Ősztől pedig a tervek szerint emelkedni fog a parkolási díj a kerületbe érkezőknek, hogy aki nem ott él, az inkább a tömegközlekedést vagy a parkolóházakat válassza, ne az utcán foglalja a helyet az autójával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Itthon

Belenyúlnak a darázsfészekbe a kerületek: több helyen felülvizsgálnák a parkolási engedélyeket

Darázsfészekbe nyúlhatnak a fővárosi kerületek a kedvezményes parkolási díjak megreformálásával, de sokáig nem halogathatják a kérdést. Budapest belső kerületeiben ugyanis szinte kivétel nélkül kevesebb parkolóhely van, mint ahány engedélyt kiadnak az önkormányzatok. Információink szerint Erzsébetvárosban és Ferencvárosban már a szakmai előkészítés zajlik és akár jövő januártól változhatnának a díjak, a VI. kerület pedig a fővárossal közösen tervezi, hogy környezetterhelés alapján vizsgálják felül a lakossági parkolási engedélyeket.

Veszélyezteti-e az amerikai szabadságot egy mélyen hívő, hétgyermekes anya?

Veszélyezteti-e az amerikai szabadságot egy mélyen hívő, hétgyermekes anya?

Az agilitás a jól bevált munkahelyi közösségeket is felrázza

Az agilitás a jól bevált munkahelyi közösségeket is felrázza

Márki-Zay: Szocialista jelölttel nem lehetett nyerni Mohácson

Márki-Zay: Szocialista jelölttel nem lehetett nyerni Mohácson