szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány az adórendszer egyszerűsítésével indokolta a döntést.

Az önkormányzatok mostantól nem vethetnek ki adót az óriásplakátokra a kormány döntése értelmében, így a gépjárműadóból befolyó milliárdok után újabb bevételi forrástól vágják el őket – számolt be az RTL Klub Híradója.

A riport szerint nem tudni pontosan, hogy az intézkedés összesen mekkora kiesést jelent az önkormányzatoknak, de néhány helyen már számoltak. Újbuda például idén 110, jövőre viszont már 200 millió forintot bukik emiatt, Szombathely 47-et és Szegeden is több tízmilliót. Szécsényi Rózsa, a város egyik alpolgármestere azt nyilatkozta: a kormány mindent megtesz, hogy kivéreztesse az önkormányzatokat a járványra hivatkozva.

A Híradó szerint a változtatást az adórendszer egyszerűsítésével indokolta a kormány, a pénzügyminiszter pedig a módosítás megszavazása után azt mondta, hogy a gazdasági növekedés miatt emelkedő adóbevételek minden kiesést kompenzálnak majd az önkormányzatoknak.

A riportban emlékeztettek, hogy a közterületi reklámpiac legnagyobb szereplője Simicska Lajos korábbi cége, a Publimont, amely mára Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik, és ugyancsak fontos résztvevője Garancsi István vállalkozása, az ESMA.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Márciusban nyílik az új budapesti luxushotel

Márciusban nyílik az új budapesti luxushotel

Egy kisebb szerkesztőség dolgozik azon, hogy Szijjártó Pétert nagyon fontos embernek lássuk

Egy kisebb szerkesztőség dolgozik azon, hogy Szijjártó Pétert nagyon fontos embernek lássuk

Játékot csináltak 2020 szörnyűségeiből – böngészőből indíthatja

Játékot csináltak 2020 szörnyűségeiből – böngészőből indíthatja