szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Polt Péter nem érezte magát illetékesnek Vadai kérdésében, ami egy nagyvállalkozóra vonatkozott, akinek a cége nyert az Magyar Turisztikai Ügynökségtől 1,7 milliárd forintot szállodafejlesztésre, miközben a Bahartnál igazgatósági elnök.

Vadai Ágnes egészen Polt Péter legfőbb ügyészig jutott egy írásbeli kérdésével, mivel Dömötör Csabának, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárának a válaszát nem találta kielégítőnek. Vadai arra keresi a választ, hogy "Nincsen-e szokatlan összefonódás a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) nevű kormányzati szerv, az állami Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és a zalakarosi Szabadics Zoltán vállalkozó között?"

A kérdés apropója, hogy az MTÜ alá tartozó Bahart Zrt. igazgatósági elnöki posztját is betöltő Szabadics Zoltán vállalkozása, az Sz.Z.Szállodafejlesztő Kft. 1,7 milliárd forintot kap az MTÜ-től egy balatonfüredi szállodafejlesztésre. A Mészáros Lőrinc közvetett tulajdonában lévő Balatontourist által üzemeltetett területen luxusszálló épül majd.

Dömötör azt írta, hogy "Biztosíthatom arról, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség és a tulajdonosi joggyakorlása alatt álló gazdasági társaságok minden munkavállalóját, beleértve a vezető tisztségviselőket is, minden esetben a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően, az összeférhetetlenségi szempontokat maradéktalanul figyelembe véve választják meg, illetve nevezik ki."

Vadai továbbment és Polttól is kért a kérdésére választ, bár választ nem kapott. A legfőbb ügyész szerint ugyanis a cégbíróságok az illetékesek a kérdésben, mert a jogszabályok szerint ők vizsgálhatják a tisztségviselők összeférhetetlenségét, illetve az erről benyújtott nyilatkozatok igazságtartalmát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Németh Szilárd megtekintette, hogyan hőmérőzik a hadapródokat Debrecenben

Németh Szilárd megtekintette, hogyan hőmérőzik a hadapródokat Debrecenben

3200 Celsius-fok van ezen a különleges bolygón

3200 Celsius-fok van ezen a különleges bolygón

Pécsi virológusok: Komoly kockázata van a túlsúlynak a koronavírusos betegeknél

Pécsi virológusok: Komoly kockázata van a túlsúlynak a koronavírusos betegeknél