szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az EP-képviselő azt szeretné, ha a következő uniós költségvetési ciklusban közvetlenül is kaphatna támogatást a független sajtó.

Az európai demokráciánk, a békénk, a stabilitásunk múlik azon, hogy eljutnak-e a valós hírek és információk az európaiakhoz, azon belül is a magyarokhoz

– ezt Ujhelyi István szocialista EP-képviselő jelentette ki pénteki online sajtótájékoztatóján. Az MSZP-s politikus munkatársaival összegyűjtötte azokat a jelenleg rendelkezésre álló pályázatokat és programokat, amelyek segítséget nyújthatnak a független szerkesztőségeknek és kisebb médiaműhelyeknek. A listáját személyes honlapján tette közzé.

Ujhelyi azt is bejelentette: hivatalos levélben fordult az Unió soros német elnökségéhez és a Bizottság, a Tanács, valamint a Parlament elnökéhez azért, hogy a következő hétéves uniós költségvetésben legyen alap a független sajtó közvetlen támogatására.

Nemcsak az Unió támogatása, de a magyar állampolgárok segítsége is kell a szabad sajtó megvédéséhez az EP-képviselő szerint. Ezután elárulta, hogy ő maga is előfizetett például a 444.hu-ra, a Magyar Hangra, illetve – rögtön több példányban – a Jelen című hetilapra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kutató szerint ezt a négy égitestet kellene átvizsgálni, mert élet lehet rajtuk

Egy kutató szerint ezt a négy égitestet kellene átvizsgálni, mert élet lehet rajtuk

Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

Újabb óriástüntetést tartottak Fehéroroszországban, Lukasenka fia már Moszkvában

Újabb óriástüntetést tartottak Fehéroroszországban, Lukasenka fia már Moszkvában