szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt tizenkét napban hét dílert fogtak el a rendőrök.

Május végén jelent meg a magyar piacon az eddigieknél veszélyesebb új dizájnerdrog, a "bika", a rendőrség szerint eddig 11 haláleset köthető hozzá. A szer rosszullét után gyors halált okozhat, amit görcsroham, őrjöngés előzhet meg.

Funk Sándor addiktológus azt mondta az RTL Klub Híradónak, hogy akár órákig is haldokolhatnak a legújabb kábítószer használói.

 A szakemberek egyre többet tudnak a bika néven ismertté vált anyagról, kiderült, hogy a szer olyan erős idegméreg, amely kómához hasonló állapotot idéz elő, és minden használatkor károsítja az agyat.

Funk azt mondta, hogy a szer felfüggeszti az agykéreg működését, később pedig a vegetatív centrumokat is bénítja. Bizonytalan, hogy egy használónál mekkora a végzetes adag, a szakember elmondása szerint volt olyan, hogy egyetlen szál szerrel átitatott cigaretta elszívása után leállt a fogyasztó légzése.

A rendőrök ezért különösen figyelnek az ezzel kereskedőkre, az elmúlt tizenkét napban hét dílert kaptak el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Összeesküvés-elméletre építi digitális szabadságharcát a kormány

Összeesküvés-elméletre építi digitális szabadságharcát a kormány

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Ezrek követelték Bolsonaro leváltását Brazíliában

Ezrek követelték Bolsonaro leváltását Brazíliában