szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fájlalják, hogy kizárólag a helyi Fidelitas elnökének elmondása alapján született cikk a kerületi parkolásról.

„Súlyos sarc vár a budavári autósokra” – ezzel a címmel jelent meg szombaton a Magyar Nemzetben egy cikk az I. kerületi parkolásról. A lap a Budavári Önkormányzat szerint távol áll a valóságtól és közleményben reagáltak a leírtakra.

Kiemelik például, hogy a lap – a helyi Fidelitas elnökére, Gulyás Gergelyre hivatkozva – arról ír, hogy a kerületi lakók a lakásuk előtt 580 forintos óránkénti parkolási díjat kell fizessenek. A valós tény a megjelentekkel szemben az – írják – , hogy nincs napirenden parkolási rendelettervezet. Az önkormányzat pedig nem tervezi elvenni a kiadott kedvezményeket a kerületi lakóktól.

Azt is hozzátették, először a fővárosi rendeletről kell döntést hozni, és a kerület ahhoz kapcsolódva alkotja meg a sajátját. Jelenleg előzetes szakmai háttérbeszélgetések folynak, amelyeken a polgármester a kerületi kormányzó koalíció egyeztetett álláspontját képviseli.

A Budavári Önkormányzat szerint a megjelentekkel az ellenzéki koalíció tagjai közé próbálnak éket verni. A Magyar Nemzet cikkében megjelenteket a kerületet vezető teljes koalíció együtt utasítja vissza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kézikönyvvel veszi fel a harcot a koronavírus ellen a turisztikai ügynökség a hotelekben

Egy kézikönyvvel veszi fel a harcot a koronavírus ellen a turisztikai ügynökség a hotelekben

Gucci, Hermes, Louis Vuitton: meglepően jól állnak a luxusmárkák

Gucci, Hermes, Louis Vuitton: meglepően jól állnak a luxusmárkák

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában