szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség a síszövetség volt elnökének volt cégénél vizsgálódik közokirat-hamisítás miatt, egy gyanúsítottat kihallgattak. A lap szerint a NAV is eljárást folytat költségvetési csalás gyanúja miatt, utóbbit Miklós cáfolta.

Intellektuális közokirat-hamisítás miatt nyomoznak Miklós Edit, a Magyar Sí Szövetség visszahívott elnökének volt cégénél – írja a 168 Óra, egy, a laphoz eljutott rendőrségi dokumentum alapján. A BRFK a lapnak azt írta, az ügyben egy embert hallgattak ki gyanúsítottként, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak további információt.

A lap szerint a szövetség visszahívott elnökének cége, a MEdit Sportmanagement Kft. egy olyan mogyoródi telekre volt bejelentve, amin nem állt épület, és ez volt idén június közepéig Miklós Edit lakcíme is. A 2017-ben alapított cég csak fél évig működött, ennek ellenére idén augusztusig ott volt a síszövetség tagjai között, és a szervezet honlapján olvasható listából csak akkor törölték, amikor a lap érdeklődni kezdett az ügyről.

Miközben költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Magyar Sí Szövetség visszahívott elnökének, Miklós Editnek és a szervezet főtitkárának kifizetett nagy összegű bérekre vonatkozóan. Miklóst július végén hívták vissza az elnöki posztról, szerinte azért, mert sokaknak nem tetszett, hogy fizetést vesz fel a munkáért, amit a korábbi elnökök társadalmi munkában végeztek. A síző eredetileg bruttó 960 ezer forintos fizetést kapott, amit tavasszal 20 százalékkal csökkentettek.

A lap megkérdezte a rendőrségi gyanúsításról Miklós Editet is, aki így válaszolt (ezt a hvg.hu is szó szerint idézi):

„A kérdésben foglalt állítás valótlan: nincs nyomozás hűtlen kezelés miatt sem ellenem, sem a Magyar Sí Szövetség ellen. Nem követtem el semmiféle bűncselekményt, az ilyen feljelentések feljelentői ellen hamis vád miatt büntetőeljárást fogok indítani. Nem küldöttgyűlés választott a Sí Szövetség Elnökévé, mert a megválasztásomkor küldöttgyűlés még nem létezett. Az engem elnökké választó közgyűlésen az általam képviselt cég nem vett részt, és nem szavazott, így kérdése értelmetlen vagy provokáció. Az elnöki pozícióért való újraindulásommal kapcsolatos kérdéseit nem kívánom kommentálni.”

Vagyis, Miklós ezzel a válasszal a NAV-os eljárást cáfolta, a rendőrségi nyomozást nem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szalai Ádám Mainzban akar maradni

Szalai Ádám Mainzban akar maradni

Az egyetemi klubtól a Monty Pythonig – Eric Idle életútja, 2. rész

Az egyetemi klubtól a Monty Pythonig – Eric Idle életútja, 2. rész

Koronavírus: 937 új fertőzött, 6 halott

Koronavírus: 937 új fertőzött, 6 halott