szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy járókelőnek szúrtak szemet a tiltakozó feliratok, aztán jelentette a Klebelsberg Központnál.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Egy nap után leszedték azokat a molinókat és szalagokat a XI. kerületi József Attila gimnázium homlokzatáról, amivel a tanulók álltak ki a Színművészeti egyetem mellett  – írja a 444.hu.

A lap megkereste az ügyben az iskola igazgatóját, Juhász András elmondta, néhány diák kereste meg azzal, hogy kitennének pár tiltakozó molinót.

Igent mondtam, hiszen erre neveltük őket, arra, hogy szabadon fejtsék ki a véleményüket, milyen alapon tiltottam volna meg nekik ezek után?

Azt is hozzátette, hogy a molinók nem az ő személyes véleményét, vagy a tantestületét tükrözték, hanem a diákok egy részéét.

(null)

(null)

A cikk szerint az igazgatót felhívta szerdán egy járókelő azzal, hogy látta a feliratokat és megkérdezte, hogy politizál-e az iskola. Ő elmondta neki, hogy nem politizálnak, de az illetőnek ez nem volt elég: bejelentést tett a Klebelsberg Központnál, a tankerület pedig megkérte az igazgatót, hogy szedjék le a molinókat.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Sztrájkra készülnek a Színművészeti dolgozói

Ha nem teljesülnek a követeléseik, a Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozói sztrájkba lépnek. A hallgatók közben Palkovics Lászlótól kérik, hogy szólítsa fel lemondásra az intézmény fenntartását átvevő alapítvány kuratóriumát.

Újra 360 fölött a forint, Matolcsyék közbeléphetnek

Újra 360 fölött a forint, Matolcsyék közbeléphetnek

Gyurcsány Ferenc bemutatta a barátját, akit Simicska Lajosnak nézett a kormánysajtó

Gyurcsány Ferenc bemutatta a barátját, akit Simicska Lajosnak nézett a kormánysajtó

77 éve eltűnt, 1499 tonnás tengeralattjáró roncsaira bukkantak – videó

77 éve eltűnt, 1499 tonnás tengeralattjáró roncsaira bukkantak – videó