szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola egyik pedagógusának lett pozitív a koronavírus-tesztje, ezért kellett haza vezényelni a diákok egy részét.

Miután kiderült, hogy a szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola egyik pedagógusa koronavírusos, azokat az osztályokat, akiket a tanár tanított, karanténba kellett küldeni. Az erről szóló értesítőket az osztályfőnökök, a Nemzeti Népegészségi Központtal történt egyeztetés után, e-mailben küldték ki a szülőknek - értesült az egyik édesanyától a nyugat.hu

A lap azt írja, hogy összesen hét osztály tanulóira vonatkozik a karantén, ők hétfőn nem mehetnek iskolába, az iskola vezetése a hatóságok utasítására, tájékoztatására vár.

Hozzáteszik, hogy nem a Derkovits Gyula Általános Iskola az egyetlen oktatási intézmény a városban, ahol felütötte fejét a vírus: a hét elején először a zeneiskolában és a Kanizsai Dorottya gimnáziumban, majd péntekre a Nyitra utcai iskolában is találtak fertőzöttet.

Mint ismert, Orbán Viktor szombaton egy interjúban nyilatkozott arról, hogy továbbra sem látja indokoltnak, hogy országszerte bezárjának az iskolák, a digitális oktatásra tömegesen addig nem fogunk áttérni megint, amíg a halálozások száma nem emelkedik. Így most az lesz, hogy egyes osztályokat zárnak be, azokat, ahol megjelenik a vírus - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tarolt A nomádok földje a BAFTA-díjkiosztón, Vanessa Kirby nem nyert

Tarolt A nomádok földje a BAFTA-díjkiosztón, Vanessa Kirby nem nyert

Olaszország háborús múltjával való szembenézésre szólítanak fel értelmiségiek

Olaszország háborús múltjával való szembenézésre szólítanak fel értelmiségiek

Visszaadott egy indián skalpot a németországi Karl May Múzeum

Visszaadott egy indián skalpot a németországi Karl May Múzeum