szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Falus András szerint a mostani már a koronavírus második hulláma, és elképzelhető, hogy lesz harmadik is.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Megérti, hogy a politikusok optimizmust akarnak sugallni, de ez egy második hullám – nyilatkozta Falus András immunológus az ATV-nek. Egyből hozzátette:

Az is elképzelhető, hogy lesz harmadik hullám.

A SARS-CoV-2 – magyarázta – új vírus annak ellenére, hogy a koronavírusokat mintegy 40-50 éve ismerjük. A szakember a SARS és MERS vírusokhoz hasonlította a mostani járványt okozó koronavírust, ami szerinte

meglepetéseket tartogat”.

Falus úgy látja, hosszú távon is megmaradnak a koronavírus-fertőzés hatásai. Korábban a fulladás, a tüdővizenyő volt a figyelem középpontjában, de a vírusnak a szívre, a vesére és az agyra is vannak káros hatásai, függetlenül a fertőzött életkorától.

Egyetlen előnye van az elhúzódó válságnak Falus szerint, mégpedig az, hogy egyre jobban ismerjük a vírust. A védőoltásokon túl a kezelésre használt gyógyszerek köre is bővül. A szakember azért is bizakodó, mert úgy látja, hogy az emberiség történetében soha nem volt ilyen koncentrált összefogás egy járvány vonatkozásában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogy növekedhetett a gazdaság évekig, ha közben egyre korruptabb lett az ország?

Hogy növekedhetett a gazdaság évekig, ha közben egyre korruptabb lett az ország?

A jegybank Monetáris Tanácsa: Ne ránk figyeljenek!

A jegybank Monetáris Tanácsa: Ne ránk figyeljenek!

FT: Újra padlót foghatnak az EU gazdaságai, W-alakú kilábalás jöhet

FT: Újra padlót foghatnak az EU gazdaságai, W-alakú kilábalás jöhet