szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két fél mást állít: Pávkovics Gábor szerint fontos iratokat is elvittek az irodából, az előző polgármester viszont azt mondja, csak a személyes tárgyait hordta el.

Rendőrségi feljelentést tett Mohács aljegyzője, miután a választás éjszakáján négy - egyelőre ismeretlen - személy bement a hivatalba, és kipakolta a választást elveszítő Csorbai Ferenc MSZP-s polgármester irodáját - mondta a Magyar Nemzetnek a település frissen megválasztott Fidesz–KDNP-s polgármestere, Pávkovics Gábor. Pávkovics szerint a szobából mindent elvittek, köztük sok iratot is.

Pávkovics szerint ezek az anyagok körülbelül másfél hónapja feküdtek aláírás nélkül az asztalon, több nagyon fontos szerződés, megbízás és közbeszerzési eljárást igazoló dokumentumról van szó, amiket most keresnek. Az esetről készült kamerafelvételt átadták a rendőrségnek, ezen az látszik, hogy négy személy bemegy a polgármesteri hivatalba, majd később dobozokkal távozik onnan.

Csorbai Facebookon reagált a vádakra: szerinte a választások utáni éjszaka ő ment fel az irodába összeszedni a személyes dolgait, mielőtt Pávkovics beköltözött volna. “Továbbra is az átláthatóság pártján állok, ezért ezen poszttal elejét kívánom venni a további találgatásoknak, vádaskodásnak. Az esettel kapcsolatban semmilyen takargatnivalóm nincs, aki továbbra is mást állít, azt feljelentem” - írta Csorbai.

Úgy néz ki a Fidesz győzni sem tud elegánsan. Mindenféle állítással és találgatással szemben az igazság az, hogy a...

Közzétette: Ferenc Csorbai – 2020. szeptember 30., szerda

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csaknem 118 milliárdból gazdálkodhat jövőre a közmédia

Csaknem 118 milliárdból gazdálkodhat jövőre a közmédia

Az év eleje óta titkolja a kormány, hányan várnak idősotthoni elhelyezésre

Az év eleje óta titkolja a kormány, hányan várnak idősotthoni elhelyezésre

Videó: Van, aki már kicsomagolhatta az új iPhone-okat

Videó: Van, aki már kicsomagolhatta az új iPhone-okat