szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rektorhelyettesi kinevezésekre válaszul újabb épületet vettek blokád alá.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az egy hónapja elfoglalt Vas utcai épület után az SZFE Film- és Médiaintézetének Szentkirályi utcai épületét is blokád alá vették – jelentették be.

Mint írták, „a diákok a leköszönő vezetőség lemondási idejének utolsó óráiban, szerda este a sajtóból értesültek arról, hogy az általuk el nem ismert kuratórium pályáztatás nélkül nevezett ki az intézmény élére két új rektorhelyettest”. Ezért miután elbúcsúztatták az egyetem távozó vezetőit, éjszakába nyúló hallgatói fórumot tartottak, és megszavazták a Film- és Médiaintézet blokádját.

Őrséget állítottak, a kapun csak az egyetem polgárai léphetnek be

– írták.

Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke az állami tévében jelentette be szerda este: Novák Emil filmrendező lesz az SZFE általános rektorhelyettese, Zalán János színész, producer pedig oktatási rektorhelyettesként dolgozik csütörtöktől.

A 444 arról írt, hogy az egyetem új kancellárja, Szarka Gábor egy szerdai találkozón azt mondta az egyetem középvezetőinek, ha nem engedik be az intézmény épületébe, akkor nem ír alá semmit, és nem lesznek fizetések sem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jeff Bridges bejelentette, hogy limfómával kezelik

Jeff Bridges bejelentette, hogy limfómával kezelik

A kormány szigorítása után majdnem a felére csökkent a magántanulók száma

A kormány szigorítása után majdnem a felére csökkent a magántanulók száma

Jóval közelebb van a Földhöz a Betelgeuse óriáscsillag, mint eddig hittük

Jóval közelebb van a Földhöz a Betelgeuse óriáscsillag, mint eddig hittük