szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tanítás leállt, az intézményt azonnal kiürítették.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Elege lett a tanításból és a maszkviselésből egy 17 éves tanulónak egy komlói iskolában, ezért úgy döntött, megnyomja a tűzriasztót, és így vet véget a tanításnak, számolt be az ATV Híradója.

A csatornának a Baranya megyei RFK szóvivője elmondta, hogy a riasztó megszólalását követően az intézményt kiürítették és megvizsgálták a rendszert, majd megállapították, hogy szándékos riasztás történt, de tűz nem keletkezett az iskolában. Berlász Viktória azt is közölte, hogy beazonosították az egyik diákot, akit később előállították a rendőrkapitányságra.

Bár a tanuló még nem töltötte be 18. életévét, az ügyvéd szerint így is bíróság elé állítható, és a jogszabály alapján büntethető.

„Valószínű a fiatalember azt gondolta, hogy egyszerű diákcsíny amit elkövet, azonban jelen esetben azzal, hogy megnyomta ezt a gombot, azt a látszatot keltette hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezte fenyeget. Tehát bűntett miatt felelősségre vonható” - mondta a csatornának Meggyes Attila.

Amennyiben először követett el ilyen diákcsínyt a tanuló, akkor feltételezhetően pénzbüntetésre ítéli a bíróság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Hatalmas felkiáltójelet” lát a vasárnapi járványadatokban a víruskutató

„Hatalmas felkiáltójelet” lát a vasárnapi járványadatokban a víruskutató

Hiába kaptak saját idősávot, a vártnál sokkal több idős jár zsúfolt boltokba délután

Hiába kaptak saját idősávot, a vártnál sokkal több idős jár zsúfolt boltokba délután

Kirúgták, majd szentként kezdték tisztelni - 50 éve halt meg Charles de Gaulle

Kirúgták, majd szentként kezdték tisztelni - 50 éve halt meg Charles de Gaulle