szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vizsgálat végéig felfüggesztették a IV. kerületi intézmény vezetőjét.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Az október közepén elrendelt járványügyi megfigyelés után újabb hatósági tesztelést végeztek Budapest IV. kerületében, a Baross utcai Idősek Otthona Csokonai utcai telephelyén.

A tesztek eredményei folyamatosan érkeznek, és nagyon nagy a pozitivitási arányt

– közölte a fenntartó, a Fővárosi Önkormányzat, amely emiatt vizsgálatot rendelt el.

A fenntartó a vizsgálat végéig felfüggesztette állásából az intézményvezetőt, a helyére pedig egy másik fővárosi intézmény vezetőhelyettesét rendelte ki.

Hozzátették, hogy a Fővárosi Önkormányzat a Fővárosi Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával folyamatosan egyeztetve járványügyi intézkedési tervet állított össze, és folyamatosan egyeztet a IV. kerület népegészségügyi osztályával is.

A tervben szerepel többek között a dolgozók szűrővizsgálatának sűrítése, a pozitív teszttel rendelkező lakók kórházba szállítása és a negatív gondozottak elkülönítése – olvasható a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Áttörő felfedezést tettek az olasz fizikusok, segíthet megérteni a világegyetem működését

Áttörő felfedezést tettek az olasz fizikusok, segíthet megérteni a világegyetem működését

Ez a mókus csúnyán berúgott

Ez a mókus csúnyán berúgott

Hogyan kommunikáljunk a kamaszokkal?

Hogyan kommunikáljunk a kamaszokkal?