szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 444.hu szerint a kórházban annyira súlyosak a létszámgondok, hogy a koronavírusos betegeket ellátó osztályon már eddig is dolgoztak máshonnan odairányított orvosok.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Nincsen elég beosztható orvos, ezért a kormányhivatal háziorvosokat mozgósít a nyíregyházi Jósa András oktatókórházba – írja a 444.hu. A lap több forrásra hivatkozva számol be arról, hogy az elsődleges járványügyi ellátóként is működő intézmény intenzív osztályaira, illetve a koronavírusos betegek kezelésére rendelik be 24 órás határidővel a megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvosokat, korra való tekintet nélkül.

A 444.hu szerint a kórházban annyira súlyosak a létszámgondok, hogy a Covid-osztályon már eddig is dolgoztak más területekről odairányított orvosok. Tudomásuk szerint nagyjából 300 koronavírusos vagy Covid-gyanús beteget ápolnak itt, akiknek több mint a tizede intenzív osztályon fekszik.

Kérdéseinkkel megkerestük a kórházat, de nem értünk el olyat, aki akár megerősíteni, akár cáfolni tudta volna a 444.hu értesüléseit.

A Jósa András oktatókórháznak volt a főigazgatója a múlt héten koronavírus-fertőzésben elhunyt Adorján Gusztáv, a megyei közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kisebb havazás jön a hétvégén

Kisebb havazás jön a hétvégén

Van egy remek védelmi funkció az androidos mobilokban – így hívhatja elő

Van egy remek védelmi funkció az androidos mobilokban – így hívhatja elő

Két balatoni kempingből egyet sikerült eladni a Bahartnak

Két balatoni kempingből egyet sikerült eladni a Bahartnak