szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az államtitkár szerint addig kell folytatni a hagyományos oktatást, amíg lehet.

A hétvégi megszólalásával bizonyította Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), hogy nem a védekezés támogatása, hanem védelmi intézkedések ellehetetlenítése a célja – közölte Maruzsa Zoltán.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közneveléséért felelős államtitkára a PDSZ vasárnap közleményére reagált, amelyben a szakszervezet azt kérte a szülőktől, hogy ha meg tudják oldani az otthoni felügyeletet, ne küldjék óvodába, iskolába a gyermekeiket. Arra hivatkoztak, hogy sok levelet kapnak, hogy a szülők féltik a gyermekeiket, mert nem megfelelő a távolságtartás, illetve nem mindenhol biztosítható a tanulócsoportok elkülönítése, továbbá az esetek túlnyomó többségében nincs, vagy csak megkésve végeznek tesztelést.

Maruzsa Zoltán szerint a gyermekeknek nem az az érdekük, hogy otthon maradjanak, és így kimaradjanak az oktatásból, szerinte az oktatást hagyományos keretek között kell folytatni mindaddig, amíg lehet, ahol pedig megjelenik a fertőzés, ott – ahogy eddig is – tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelnek el az érintett gyermekek és pedagógusok védelme érdekében.

Orbán Viktor hétfő reggel jelentette be az újabb korlátozó intézkedéseket, a többi között a felsőoktatás átáll online üzemmódba, bezárják a kollégiumokat, illetve a középiskolákban 8. osztály fölött életbe lép a digitális oktatás. A korlátozások azonban nem érintik a 14 éven alattiakat, a bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák továbbra is nyitva maradnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Könnyített a kormány a közfoglalkoztatás feltételein

Könnyített a kormány a közfoglalkoztatás feltételein

1100 magyar katona volt koronavírusos

1100 magyar katona volt koronavírusos

Durván megdrágul a veszprémi tömegközlekedés

Durván megdrágul a veszprémi tömegközlekedés