szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

G. Csaba egy közel húsz fős hálózatot hozott létre, akikkel chatszobában tartotta a kapcsolatot.

Összesen 15 helyszínen hajtott végre a rendőrség rajtaütést november 20-án. A police.hu azt írja, hogy a többségében fővárosi huszonévesekből álló hálózat tagjainál többfajta kábítószert találtak. A több kilogrammnyi lefoglalt anyag között volt marihuána, extasy, hasis, LSD, amfetamin, de még kokain is. Mivel információ volt arról, hogy az ugodi gyanúsított fegyverrel rendelkezhet, ezért őt a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével fogták el.

A nyomozók a budapesti, táborfalvai, ugodi, valamint győri kutatások során találtak a kábítószer csomagolásához és méréséhez használatos tárgyakat, de lefoglaltak számítástechnikai eszközöket, egy légfegyvert és egy lőfegyvert is, és több mint tízmillió forint készpénzt.

A nyomozás során kiderült, hogy a csoport alapítója a 27 éves, budapesti G. Csaba volt, ő hozta létre a közel húsz főből álló hálózatot, és a tagoknak egy internetes applikáció segítségével árulta a kábítószert.

A tagok online egyeztettek a kábítószer adásvételéről. A csapat legfiatalabb tagja mindössze pár hónapja vált nagykorúvá. Az őrizetbe vett gyanúsítottak többségének nincs munkája, feltételezhető, hogy kábítószer-kereskedelemből tartották fenn magukat - írta a rendőrség.

A nyomozók összesen 18 fővel szemben folytatnak büntetőeljárást kábítószer-kereskedelem miatt. Kilenc férfit és két nőt - köztük G. Csabát - bűnügyi őrizetbe vettek. A rendőrök tíz ember esetében indítványozták a letartóztatást és egy személy bűnügyi felügyeletének elrendelését javasolták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

Dél-afrikai tudósok szerint is fertőzőbb az új vírusvariáns az eredeti változatnál

Dél-afrikai tudósok szerint is fertőzőbb az új vírusvariáns az eredeti változatnál

Kisstílű személyes érdekek a felsőoktatás kormányzati einstandja mögött

Kisstílű személyes érdekek a felsőoktatás kormányzati einstandja mögött