szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden nap tesztelik azokat az egyetemistákat, akik járványügyi önkéntes munkát vállaltak, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy hány fertőzött volt közöttük.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Naponta átlagosan mintegy 500 egyetemi hallgató segíti a járványügyi munkát országszerte – mondta el a Népszavának Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs vezetője.

Az egyetemistákat az OMSZ képzi, a védőeszközök használatára, a beavatkozás szakmai protokolljára, a fertőtlenítésre és a szükséges adminisztrációra is betanítják őket, valamint külön baleset- és munkavédelmi oktatásban is részesülnek.

Az önkénteseket minden nap tesztelik. Arra a kérdésre nem érkezett válasz, hogy az egyetemisták között találtak-e fertőzötteket, és ha igen, hányan kapták el a vírust.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy nap alatt négyen meghaltak egy belga idősotthonban, miután megjelent a koronavírus brit mutációja

Egy nap alatt négyen meghaltak egy belga idősotthonban, miután megjelent a koronavírus brit mutációja

A Sinopharm vakcináját 60 éven aluliaknak adják Kínában

A Sinopharm vakcináját 60 éven aluliaknak adják Kínában

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID