szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szót emelt a miniszteri biztos „borzalmas” kirohanása ellen az American Jewish Committee is. Nemzetközi szintre ért a botrány.

„Európa Soros György gázkamrája”, „Soros György a liberális Führer”, „mi vagyunk az új zsidók” – többek között ezeket írta Demeter Szilárd miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az Origón szombaton megjelent publicisztikájában. Az írás széles körben váltott ki komoly felháborodást, vasárnapra már nemzetközi szinten is.

Mélységesen elítélünk minden visszaélést a holokauszt emlékével”

– írta Izrael magyarországi nagykövetsége Twitter-oldalán. „Nincs helye a történelem legnagyobb bűntettét összekötni kortárs vitákkal” – tették hozzá.

Borzalmasnak nevezte Demeter szavait az American Jewish Committee (AJC) közép-európai szervezete, szintén a Twitteren. Mint fogalmaztak, szót kell emelni az ilyen történelmi tudatlansággal és a holokauszt lekicsinylésével szemben.

Antiszemita módon támadta írásában Sorost és az EU-t Demeter„

– olvasható a Nemzetközi Auschwitz Bizottság (Internationalen Auschwitz Komitees) közleményében is. Elnökük, Berlin Christoph Heubner szerint Demeter kirohanása egy új mélységet jelent a magyarországi antiszemita, Európa-ellenes kampányban, ami nem csak a magyar holokauszt-túlélők számára visszataszító.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közösségimédia-guruval erősít Mészáros volt médiacége

Közösségimédia-guruval erősít Mészáros volt médiacége

Életveszélyessé vált egy pécsi templom a horvátországi földrengések miatt

Életveszélyessé vált egy pécsi templom a horvátországi földrengések miatt

Visszatérhet az Android a Honor új telefonjaira, a Google-appokat is megkaphatják

Visszatérhet az Android a Honor új telefonjaira, a Google-appokat is megkaphatják