szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A második világháborúban meggyilkolt zsidókéhoz hasonlítja Demeter Szilárd a magyarok és a lengyelek mostani helyzetét, amiért az EU jogállamisághoz köti az uniós pénzeket, és addig a gondolatig jut el, hogy Soros a liberális Führer.

„Európa Soros György gázkamrája” – írja Demeter Szilárd miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az Origón megjelent publicisztikájában. Ritkán lehet azt mondani, hogy sikerült szintet lépni Soros szidásában, de most mégis ez történt, Demeter ugyanis Hitlerhez hasonlítja Sorost, mint írja,

„Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai.”

Gyorsan kiderül az is, valójában miért szidja Sorost: a probléma az, hogy az EU 25 országának vezetői és az Európai Parlament a jogállamisági feltételekhez kötné az uniós pénzek folyósítását. Demeter ebből azt a következtetést vonja le, hogy

„most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink. Mi vagyunk az új zsidók.”

Azt is tudni véli, mi állhat Soros aktivitása mögött: szerinte „van annyira okos, hogy belássa: nem zseni. Ez lehet a legnagyobb fájdalma. Soros György saját halála kapujában önnön szobrát faragja.”

Soros György egyébként 14 évesen csak azért menekült meg a holokauszt elől, mert a Lupa-szigeten bújtatták. Demeter Szilárd ennek tudatában írta le azt a mondatot:

„a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Belebukott a holland kormány a családtámogatási botrányba

Belebukott a holland kormány a családtámogatási botrányba

Orbán: Hamarosan olthatják a 60 év feletti krónikus betegeket, szja-mentességet kapnak a 25 év alattiak

Orbán: Hamarosan olthatják a 60 év feletti krónikus betegeket, szja-mentességet kapnak a 25 év alattiak

Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint

Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint