szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt országgyűlési képviselő 69 évesen hunyt el.

Elhunyt Vojnik Mária, korábbi országgyűlési képviselő, egészségügyi államtitkár, a DK Országos Tanácsának tagja – tudatta a Demokratikus Koalíció szerdán a közleményében. A párt azt írta, „kiváló embert, elveihez hűséges, elkötelezett baloldali szakpolitikust vesztettünk el, aki emellett segítőkész, nyíltszívű barát és kolléga volt”.

Vojnik Mária 69 éves korában távozott.

A Magyar Szocialista Párt szintén közleményben búcsúzott egykori országgyűlési képviselőjétől, államtitkárától. Mint írták, Vojnik Mária az MSZP alapító tagja, 1990-től 1992-ig a nyíregyházi szervezet elnökségi tagja, 1992 és 1998 között pedig a párt országos választmányának tagja volt. 2004. szeptember 4-én választották a párt megyei alelnökévé.

Vojnik Mária 1998 és 2010 között három cikluson át volt országgyűlési képviselő, és aktívan dolgozott szakterülete, az egészségügy és szűkebb hazája, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, és Nyíregyháza érdekében – olvasható a szocialisták közleményében. 2003 és 2006 között az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium politikai államtitkára, majd az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke, 2008 és 2010 között pedig egészségügyi államtitkár volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára

Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára

A pénteki 20 fok után szombaton a hegyekben havazhat

A pénteki 20 fok után szombaton a hegyekben havazhat

Megdőlt egy hiedelem: nem környezetkímélők az organikus húsok

Megdőlt egy hiedelem: nem környezetkímélők az organikus húsok