szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kérvények befogadásánál főleg a járóbeteg-szakellátásnak kedveztek. Összesen 47 intézmény jut többletkapacitáshoz.

Közel 5 milliárd forintnyi többletkapacitást kap 47 egészségügyi szolgáltató – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A szolgáltatók között megtalálhatóak fekvőbeteg, járóbeteg, szakorvosi, fogászati és krónikus ellátást végző intézmények is.

A többletkapacitásnak köszönhetően rövidülni fognak a várólisták – ígérik –, korszerűbb és gyorsabb ellátásra lesz lehetőség, mert ezek az intézmények több beteget, több órában és megnövelt ágyszámon tudnak majd fogadni.

A kérelmek közül elsősorban azokat fogadták be, amelyek erősítik a járóbeteg-szakellátást, továbbá javítják a diagnosztikai vizsgálatok elérhetőségét. A pénzből jut a CT, MR és PET berendezések működtetésére, de az egyszer használatos eszközök számának emelése és a pszichiátriai, addiktológiai rehabilitáció is kiemelt támogatást kapott a közlemény szerint.

Letagadta az Emmi, pedig személyesen is tárgyaltak a fővárossal az egészségügyi várólisták csökkentéséről

Az Emmi szerint nem is tudtak a fővárosi várólisták csökkentésére létrehozott szakmai koncepcióról. Kár, hogy a Fővárosi Önkormányzat júliusban személyesen is egyeztetett róla az egészségügyi államtitkárral, aki támogatásáról biztosította a programot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közösségimédia-guruval erősít Mészáros volt médiacége

Közösségimédia-guruval erősít Mészáros volt médiacége

Fotópárbaj rengeteg képpel: a Huawei legjobb telefonját küldtük a legütősebb iPhone ellen

Fotópárbaj rengeteg képpel: a Huawei legjobb telefonját küldtük a legütősebb iPhone ellen

2,5 méteres őscápára bukkantak, ez lehetett a mai cápák és ráják őse

2,5 méteres őscápára bukkantak, ez lehetett a mai cápák és ráják őse