szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az EU szabályainak kijátszása miatt előkelő helyre került a magyar miniszterelnök a legbefolyásosabbak listáján.

A negyedik helyre került Orbán Viktor a Politico listáján a legbefolyásosabb európai vezetők között a cselekvők kategóriában. Azt még nem közölték, hogy ki nyer, a második Emer Cooke, az Európai Gyógyszerügynökség vezetője lett, a harmadik pedig Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke.

Az indoklás szerint a magyar miniszterelnök a „két lépést előre, egy lépést hátra” technikával lebontotta az ország demokratikus intézményrendszerét, és eddig sikeresen kerülte el az EU-s büntetéseket.

Ennél nagyobb kérdés, hogy mi lehet az uniós költségvetés vétójával. A lap szerint a mostani helyzet arra sarkallhatja Európa más országainak diplomatáit, hogy kitalálják, hogyan lehet döntéseket hozni a magyar (és a lengyel) kormány megkerülésével. Ez pedig elvezethet a Politico szerint ahhoz a kérdéshez:

Mi értelme van annak, hogy Magyarország az EU-ban maradjon?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kálmán Olga a legesélyesebb ellenzéki jelölt a II. kerületben

Kálmán Olga a legesélyesebb ellenzéki jelölt a II. kerületben

A Huawei mobilokra is beférkőzött egy vírus, már 500 000 telefont fertőzött meg

A Huawei mobilokra is beférkőzött egy vírus, már 500 000 telefont fertőzött meg

Audi A3 35 TDI-teszt: a dízel jó hírneve

Audi A3 35 TDI-teszt: a dízel jó hírneve