szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszakkal vádolja a két részeg férfit.

Két közterület-felügyelő 2020. április 17-én este Kiskunhalason járőrözött, hogy ellenőrizzék az akkor érvényes kijárási korlátozások betartását. Az ügyészség közleménye szerint észrevettek egy férfit, aki egy padon aludt, fel akarták kelteni, a férfi azonban nem reagált.

Ekkor támadt rájuk egy részeg férfi, aki hangosan, trágár szavakkal provokálta és szidni kezdte őket.

A közterület-felügyelők a kijárási korlátozások és a férfi ittassága miatt intézkedni kezdtek vele szemben. A férfi azonban nem volt hajlandó igazolni magát, ezért a közterület-felügyelők kihívták a rendőrséget.

Miután a rendőrök távoztak, megjelent egy másik, szintén ittas férfi, aki veréssel fenyegette a közterület-felügyelőket, az egyikük mobiltelefonját elvette és a földhöz vágta.

Az ügyészség a két férfit hivatalos személy elleni erőszakkal vádolja. A később érkező férfivel szemben – aki büntetett előéletű és visszaesőként, feltételes szabadság hatálya alatt követte el a bűncselekményt – végrehajtandó börtönt és közügyektől eltiltást, míg társa esetében felfüggesztett börtönt indítványozott az ügyész. A vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!