szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Felesége állítása szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai érkeztek a járványszkeptikus gyógyszerészhez. Az operatív törzs megerősítette, hogy péntek reggel négy olyan személyhez köthető helyszínen tartottak kutatásokat, akik hasonló tartalmak hangadói.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

"Hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték a magukat „nemzetinek” mondó nyomozóiroda emberei" – írta Gődény György felesége, férje Facebook oldalán.

A bejegyzésbe belinkelte a járványszkeptikus gyógyszerész tegnapi posztját is, melyben Gődény György arra szólította fel követőit, hogy lépjenek a tettek mezejére.

"Ha harc, hát legyen harc – nem mi akartuk, de felvesszük a kesztyűt. A senkik nem fogják az életünket meghatározni, ezért abba beavatkozni és tönkretenni se hagyjuk őket! Mindegy, hogy ki, Kocsis, Cake vagy Olivio, de lehet Kis Pista Jóska is, egyre megy, a hulladék előbb vagy utóbb, de mindig a szemétdombra kerül…" – írta.

Ahogy arról szerdán már beszámoltunk, Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója Polt Péter főügyészhez fordult, hogy megtudja, fellépnek-e a vírustagadókkal szemben. Kocsis-Cake ebben megemlítette, hogy Gődény György Facebook-oldalán, weblapján és YouTube-csatornáján a mai napig közzétesz "vírustagadó tartalmakat". A képviselő rákérdezett a főügyésznél, vizsgálták-e ezeket a tartalmakat, vagy hogy tesznek-e lépéseket annak érdekében, hogy Gődény oldalai ne legyenek elérhetőek.

A főügyész válaszában azt írta, hogy a képviselő kérdését feljelentésnek értékelte, és azt a Budapesti Rendőr-főkapitányságra továbbította. Indoklása szerint a rendőrség feladata megítélni, hogy a Kocsis-Cake által említett tevékenység felkelti-e a bűncselekmény gyanúját.

Az előállítással kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, akik válaszukban azt írták, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel nem adnak bővebb tájékoztatást az eljárásról.

Négy embernél volt házkutatás

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a hatóság folyamatosan figyeli az internetes felületeken, közösségi oldalakon a vírustagadó, vírusszkeptikus emberek közléseit, cikkeit, és vizsgálja, hogy az egyes tartalmak jogszabályba ütköznek-e. Gál – nevek említése nélkül – bejelentette:

a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni főosztálya több hete büntetőeljárást indított, amelynek keretében péntek reggel négy olyan személyhez köthető helyszínen tartottak kutatásokat, akik a vírusszkeptikus tartalmak hangadói.

A nyomozók informatikai eszközöket, adathordozókat foglaltak le és készülnek megvizsgálni. A vizsgálatok eredménye megalapozhatja az érintettek büntetőjogi felelősségét.

A rendőrség az eljárást rémhírterjesztés bűntette miatt folytatja, de felmerülhet a hatósági rendelkezés elleni uszítás bűntette is. Gál megjegyezte azt is, hogy az eljárást a hatóság nem feljelentésre indította.

A hvg.hu információi szerint a "vírusszkeptikus tartalmak hangadói" hamarosan maguk is beszámolhatnak közösségi oldalaikon a velük történtekről – vagyis feltehetően előállították, és kihallgatják őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG hvg360

A 2022-es választásra hajthat Gődény György, az ismert járványszkeptikus

Miközben egymás után dőlnek meg a globális fertőzöttségi rekordok, az interneten vírus módjára terjednek azok az oldalak, amelyek a járványt bagatellizálják, miközben csodaszereket árulnak. Most viszont a maszkellenes szabadcsapatok motivációjával kapcsolatban felmerült egy új gyanú: a politikai haszonszerzés.

Uniós oltalom alá vették a budaörsi őszibarackot

Uniós oltalom alá vették a budaörsi őszibarackot

Fülöp herceg temetése képekben

Fülöp herceg temetése képekben

És akkor a járvány tetőzik, mi pedig teraszozhatunk

És akkor a járvány tetőzik, mi pedig teraszozhatunk