szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Párbeszéd társelnöke kétszer is megkérdezte a miniszterelnököt, tudott-e Szájer József ügyeiről, de egyszer sem kapott választ.

A párbeszédes Szabó Tímea több ellenzéki képviselőhöz hasonlóan Szájer József ügyével kezdte azonnali kérdéseit Orbán Viktor felé. Szabó kiemelte, hogy Szájer a szexbotrány robbanása előtt két nappal még lelki okora hivatkozva mondott le EP-képviselői mandátumáról.

Mondja meg nekünk őszintén: tudott ön arról, hogy Szájer József 40 éve nem az Alaptörvény és a keresztény-konzervatív értékek szerint él, vagy nem tudott? Vagy ezután a botrány után tudta meg miniszterelnök úr?”

- kérdezte Szabó.

Orbán erre azt mondta, meglepve tapasztalja, hogy még ha egy hölgyről is van szó, van olyan képviselőtársa, akinek fogalma sincs a magyar alkotmányról. “Magyarország egy állampolgárának sem mondja meg, hogyan éljen. Az alkotmány nem tartalmaz erre nézve előírást. Szeretném emlékeztetni, hogy Magyarország egy jogállam, mindenki eldöntheti, mit tart jónak, és vállalta a következményeit. Itt ezzel állunk szemben, itt is ez történt: ami nem fér bele, az nem fér bele.”

Szabó viszonválaszában először megemlítette, hogy furcsa ez a mondat attól a Fidesztől, amely állandóan mások hálószobájában turkál, majd újra megkérdezte Orbánt, tudott-e Szájer ügyeiről, és felsorolta, mi mindenben bukott meg eddig a kormány. Ennek szemléletésére egy nagy bizonyítványt hozott, amit szeretett volna átadni Orbánnak. Az asztalig eljutott, de Orbán nem vette át, ezért letette oda, de mivel többszöri felszólításra sem állt el a bizonyítvány átadásától, mire az ülést vezető elnök büntetést helyezett kilátásba.

Orbán minderre azt mondta, “Most hogy önt hallgattam, úgy tűnt, a kérdés bukott meg, aminek nem találtam se az elejét, se a végét. Egy dolgot tudok mondani, hogy ön nemcsak az alkotmányt nem ismeri, de azt sem tudja, hogy a homoszexuális emberekre vonatkozóan az a törvény van érvényben, amit 2008-ban Draskovics Tibor hozott. Lehet és van is véleményünk különböző életviteli szokásokról, de Magyarországon minden kisebbség élhet az alkotmányban rögzített jogával” - mondta.

Szabó ezt a bizonyítványt tette le Orbán asztalára:

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Család- vagy kerékpárosbarát védjegy is jöhet a hazai vendéglátásban

Család- vagy kerékpárosbarát védjegy is jöhet a hazai vendéglátásban

EMA: A Johnson & Johnson vakcináinak igen ritka mellékhatása lehet a vérrögképződés

EMA: A Johnson & Johnson vakcináinak igen ritka mellékhatása lehet a vérrögképződés

A Hold talajából állít elő oxigént egy izraeli cég

A Hold talajából állít elő oxigént egy izraeli cég