szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

133 igen és 6 nem szavazat mellett született meg a döntés a fideszes politikusról.

133 igen és 6 nem szavazat mellett döntött szerdán Deutsch Tamás jogfosztásáról az Európai Néppárt – értesült az EUrologus. Korábban mintegy 40 képviselő Deutsch kizárását kezdeményezte a Néppárt frakciójából.

Az EUrologus birtokába jutott állásfoglalás-tervezet szerint a fideszes politikust nem zárják ki az Európai Néppárt európai parlamenti (EP) frakciójából szerda este, azonban megvonják a frakciótagsághoz fűződő összes jogosultságát. A javaslatot változatlan formában fogadta el a Néppárt. Deutschtól így azonnali hatállyal visszavonták azt a jogot, hogy

  • a képviselőcsoport nevében az EP plenáris ülésén felszólaljon,
  • egyes ügyek előadójaként vagy árnyékelőadójaként dolgozzon,
  • bármilyen tisztséget töltsön be az EP-ben, ez elsősorban a Költségvetési és Ellenőrzési Bizottság alelnöki mandátumát jelenti.

Mindezt azért, mert a fideszes politikus két tévéinterjúban is arról beszélt, hogy Manfred Weber frakcióvezető egyik kijelentése a náci Gestapo és a magyar kommunista titkosrendőrség, az ÁVO módszereire emlékeztetnek.

Deutsch reagált a jogfosztás után, azt írta, "szereti a Néppártot", annak továbbra is tagja, és ő vezeti a magyar delegációt.

Jogfosztott lesz Deutsch Tamás a néppárti javaslat szerint

Sosem volt fontosabb Magyarországon az érthető és pontos tájékoztatás az Európai Unióról, mint most. Az EUrologus brüsszeli újságíró csapatának célja, hogy az Európai Unióval kapcsolatos hírekről és eseményekről közérthetően, pontosan és ha kell, kritikusan számoljon be, illetve elemzéseivel segítse az olvasót a tájékozódásban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mohamed szaúdi trónörökös rendelte el Khashoggi meggyilkolását

Mohamed szaúdi trónörökös rendelte el Khashoggi meggyilkolását

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

Nem a munkánk az életünk! - Tippek stresszkezeléshez

Nem a munkánk az életünk! - Tippek stresszkezeléshez