szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kpsvr.hu impresszumában bukkant fel egy az LMP-s politikushoz köthető kft.

Új portállal bővült Ungár Péter médiaportfóliója – írja az Átlátszó. A politikushoz köthető Kő a Mezőn Nonprofit Kft. nemrég a kpsvr.hu impresszumában bukkant fel.

A kpsvr.hu első bejegyzése – mint az Átlátszó cikkéből kiderül – 2018. áprilisi, a hozzá kapcsolódó Facebook-oldal viszont 2015-ös alapítású és Jobbik-közeli mémoldalként indult. Egészen idén novemberig nem regisztrálták a kpsvr.hu-t a médiahatóság rendszerében, erre az Átlátszó szerint az lehet a magyarázat, hogy korábban Felder Frigyes, az LMP kaposvári önkormányzati képviselője állt az oldal mögött, ami az összeférhetetlenségi szabályok miatt problémás lehetett. Az oldal impersszumának hitelességét is megkérdőjelezik. Mint írják, a kpsvr küldetése 2019 tavaszától őszéig látszólag az önkormányzati választásokra szerveződő ellenzéki összefogás támogatása volt, abban az időben országosan 834 ezer forintot költöttek Facebook-hirdetésekre.

Ungár médiaportfóliója e pillanatban négy egységből áll. A kpsvr.hu-n kívül az ugytudjuk.hu és a szentgotthárdi 9970.hu kiadója a szombathelyi Kő a Mezőn. Az Azonnali és az egriugyek.hu impresszumában pedig az egri székhelyű Azonnali Média Kft. szerepel. Korábban az édesanyjával, Schmidt Máriával közös családi cég adta ki a Figyelőt is, azt 2018-ban a fideszes médiaholding Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak (KESMA) ajándékozták. A hvg.hu írta meg, hogy Ungár a Szabad Pécs híroldalt is fel akarta vásárolni, de ebben az Átlátszó szerint nem járt sikerrel.

Az Azonnali Média Korlátolt Felelősségű Társaság 2018-ban 39 millió forint veszteséget produkált 14 millió forintos bevétel mellett. Ezt fejelték meg 2019-ben még 67 millióval, így már százmilliós tőkehiányt felhalmozva. A 2018-ban alapított Kő a Mezőn Nonprofit Kft. viszont a 2018-as 332 ezer forintnyi árbevétele után 2019-ben látszólag már nem is adott le beszámolót. Ezt az Átlátszónak Farkas Balázs ügyvezető a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál vétett adminisztrációs hibával magyarázta.

A pénzügyekről Ungár az Átlátszónak nyilatkozva azt mondta, nincs semmi meglepő abban, hogy a vidéki, különösen a kormánykritikus médiumok tartósan veszteségesek. Kaposváron, a kpsvr.hu-nál egyelőre nem kívánnak jelentősebb bővítést, de – mint fogalmazott – hosszabb távon bármi lehetséges. Felder Frigyes szerepét illetően nem ismeri a részleteket, az az új kiadó, a Kő a Mezőn Kft. ügyvezetőjének hatáskörébe tartozik, de szerinte az átadás a hatályos törvényeknek megfelelően zajlott.

Ungár Péter: Ne csináljunk buziügyet a Szájer-botrányból

Szájer József esetéből csak az érdekes, hogy leleplezi a kormány családpolitikájának tarthatatlanságát - állítja Ungár Péter. A homoszexualitását nyíltan vállaló politikus Bihari Ádámnak elárulja, hogy szeretne-e családot, és azt is, hogy miért nem ért egyet a melegmozgalmakkal. Emellett szóba került a közös lista és a miniszterelnök-jelöltek kérdése is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az UEFA közleményéből értesült Budapest, hogy telt házas Eb-meccsek lehetnek a városban

Az UEFA közleményéből értesült Budapest, hogy telt házas Eb-meccsek lehetnek a városban

Hirdetésekhez is használja a felhasználók beszédét a Spotify

Hirdetésekhez is használja a felhasználók beszédét a Spotify

Veszélyeztetik-e a magyar oltásellenesek a járvány legyőzését?

Veszélyeztetik-e a magyar oltásellenesek a járvány legyőzését?