szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A háttérben az Eclipse-ügy is felsejlik. Már börtönben ül, akit a férfi megölésével gyanúsítanak.

Budapesti otthonából tűnt el 2009-ben az a 45 éves férfi, akinek nemrég megtalálták a földi maradványait – írja a police.hu. Az MTI pedig azt is tudné véli: a 11 éve eltűntként keresett volt MTK-s labdarúgó, Katzenbach Imréről van szó.

A rendőrség a kezdetektől gyanította, hogy bűncselekmény áldozatává válhatott az eltűnt férfi, de tíz évig nem jutottak közelebb ahhoz, hogy pontosan mi történt vele. Aztán 2019-ben megtudták, hogy a férfi emberölés áldozatává vált. A nyomozás során idén októberben megtalálták azt a baranyajenői helyet is, ahová testét elrejtették.

A KR NNI Életvédelmi Osztályának munkatársai a jelenleg büntetés-végrehajtási intézetben lévő H. Attila 50 éves magyar állampolgárt emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával gyanúsítottként hallgatták ki. 

A hvg.hu 2010 március végén írt arról, hogy titokzatos módon tűnt el Katzenbach Imre, az Eclipse-ügyben körözött volt MTK-s labdarúgó, a férfi Mercedesét és személyi iratait hátrahagyva vált köddé néhány nappal a születésnapját követően. Az ügyben ő is gyanúsított lett volna.

Az Eclipse-ügy büntetőpere 2012 márciusában kezdődött meg a Fővárosi Törvényszéken. A vádhatóság szerint, amit az MTI idéz, a 2003-ban alapított Eclipse Zrt. a gépkocsik eredetiségvizsgálata, a biometrikus útlevelek és más projektek kapcsán 2004 után jelentős informatikai jellegű állami megbízásokat nyert el. A cég vezetői, annak érdekében, hogy a tízmilliárdos nagyságrendű árbevételük után fizetendő áfa mértékét csökkentsék, 2006 után fiktív szerződések, teljesítési igazolások, számlák segítségével formálisan alvállalkozókat vontak be, akiknek fizettek, majd ezeket az összegeket rövidesen tovább utalták és készpénzben felvették. Így több mint egymilliárd forintnyi adót nem fizetett be az Eclipse.

Az MTI úgy tudja, H. Attila, akit a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki az emberölés miatt, vádlottja volt az Eclipse-ügynek, és az ügyben kiszabott jogerős ítéletét tölti jelenleg is a büntetés-végrehajtási intézetben.

Eclipse-ügy: a stróman menekülni akart a cégekből

Titokzatos módon tűnt el Katzenbach Imre, az Eclipse-ügyben körözött volt MTK-s labdarúgó, legalábbis erre enged következtetni az, hogy a férfi Mercedesét és személyi iratait hátrahagyva vált köddé - tudta meg a hvg.hu. Amennyiben Katzenbach mégis előkerül, gyanúsított lesz, mint a többiek, akiknek előzetes letartóztatását a bíróság április 12-ig rendelte el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szigorításpárti a szavazásunkat kitöltő olvasóink többsége

Szigorításpárti a szavazásunkat kitöltő olvasóink többsége

Erdős László matematikus kapta az idei Schrödinger-díjat

Erdős László matematikus kapta az idei Schrödinger-díjat

A Microsoft elkezdi végre kijavítani a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

A Microsoft elkezdi végre kijavítani a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját