szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legnagyobb forgalmú villamosvonalakon és a földalattin kezdik el a testkamerák tesztjét.

Testkamerával felszerelve dolgoznak a jegyellenőrök ezután – jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ. Első lépésként január 28-tól több gyártó eszközeit kezdték el tesztelni jegyellenőrzés közben néhány kiemelt fővárosi vonalon: harminc napon át az 1-es, a 4-es és a 6-os villamoson, valamint a kisföldalattin folyik a tesztelés, három gyártó eszközeit próbálják ki.

A fővárosban évente 30–50 alkalommal éri támadás a jegyellenőröket – írta a BKK. Az utolsó ilyen eset éppen ezen a héten történt: január 25-én három ellenőrt bántalmaztak az 1-es villamos vonalán, mindhárman megsérültek, a történtekkel kapcsolatban a rendőrség intézkedik.

A testkamerákat a MÁV már használja, a vasúttársaság arról számolt be, hogy mióta 2017-ben kísérleti jelleggel bevezették ezt, egyre több kalauz dönt úgy, hogy viseli a kamerát, és eredmények is vannak: míg 2018-ban 123-szor inzultáltak jegyvizsgálókat a vasúton, 2019-ben már csak 70-szer.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Otthon is használható koronavírusteszteket engedélyeztek Németországban

Otthon is használható koronavírusteszteket engedélyeztek Németországban

Ismét nemi erőszakkal gyanúsítják Gerard Depardieu-t

Ismét nemi erőszakkal gyanúsítják Gerard Depardieu-t

Ukrán külügyminiszter a HVG-nek: Túl vagyunk a jégkorszakon Magyarországgal

Ukrán külügyminiszter a HVG-nek: Túl vagyunk a jégkorszakon Magyarországgal