szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A gyanú szerint a féltékeny férfi megkötözte, majd egy késsel összevagdosta az élettársát.

Indítványozta a Nagykőrösi Járási Ügyészség annak a férfinak a letartóztatását, aki megkötözte, majd megkínozta az élettársát csütörtök éjjel – számolt be a Pest Megyei Főügyészség.

A közlemény szerint a férfi rendkívül féltékeny volt. Azon az éjjelen, amikor az eset történt, bezárta a lakásuk ajtaját, a kulcsot pedig eltette, majd egy kalapáccsal vállon ütötte a nőt, és azt követelte tőle, hogy mondja meg, kivel volt korábban. Azzal is megfenyegette, hogy egy késsel összevagdossa, ha nem beszél.

Az ügyészség szerint a nő könyörgött neki, hogy ne bántsa, de a férfi letépte a ruháit, letérdepeltette, kezeit hátrakötözte és továbbra is azt követelte, hogy nevezze meg kivel volt. Miután az áldozat megnevezett két férfit, csak azért, hogy a férfi végre megnyugodjon, az elővett egy recés élű konyhakést, és több helyen megvágta. Azután eloldozta, segített neki tisztálkodni, később a kecskeméti kórházba vitte, de kikötötte: ha kérdezik, mi történt vele, azt kell mondja, hogy rablás áldozata lett.

A kórház értesítette a nagykőrösi rendőröket, akik 12 órán belül kiderítették, hogy nem igaz a sztori, amit a nő elmondott. A közlemény szerint a férfit elfogták, és minősített testi sértés és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt hallgatták ki.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!