szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Arató András szerint a rádió elhallgattatásával a bíróság is áldását adta a személyenként eltérő bánásmódra, és arra kér mindenkit, kövesse online a csatornát.

“Egyetlen pályázat érvényes erre a frekvenciára, ami a miénk. Az más kérdés, hogy mire ez a folyamat lezárul, egy év is eltelhet. Május előtt nem történhet semmi. Amit még tenni lehet, hogy ezt a rendszert le kell váltani jövőre” – mondta a hvg.hu-nak Arató András, a Klubrádió elnöke és többségi tulajdonosa, aki szerint a legjobb esetben is májusban térhet vissza a rádió az éterbe, addig pedig mindenkitől azt kéri, hogy online kövesse az adásokat.

A rádió kedden kapta meg az ítéletet, ami szerint már csak pár napig használhatják a 92,9 MHz-s frekvenciát.

Arató elmondta, a rádió lekapcsoltatása “egy verdikt a magyarországi jogállapotokról”, hiszen a bíróság ítéletének kihirdetése után egy perc volt az indoklás, ami annyi volt, hogy nem hosszabbítják meg a frekvenciát, mert kétszer késtek az adatszolgáltatási kötelezettséggel. “Egy árva szót nem szentelt a mi indokainknak, és annak sem, hogy a Médiatanács már több más rádió esetében hasonló vagy súlyosabb szabálysértések ellenére hosszabbította meg a frekvenciát” – mondta, hozzátéve, hogy amikor ők elkövették a szabálysértést, ezeknek nem is volt határideje.

“A bíróság végeredményben arra adta áldását, hogy egy hatóság máshogy dönthet különböző személyeknél ugyanarról” – összegezte a helyzetet.

A Klubrádió nyolc nap múlva veheti kézbe a részletes indoklást, és 15 nap áll rendelkezésükre a jogorvoslati kérvény benyújtására. Az elnöknek saját bevallása szerint nincsenek különösebb illúziói a jogorvoslati lehetőség eredményéről, de szerinte “kötelességük végigjárni az utat, hogy legalább a bíróságok levizsgázzanak a magyar közvélemény előtt.”

A rádió egy ideje már készült az online áttérésre: a műsoraikban hónapok óta beszélnek arról, hogyan lehet áttérni, elmondása szerint az egyik partnernél már százötvenszeresére nőtt a forgalom a Klubrádió kínálatba kerülése miatt.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szeptemberben jelentette be, hogy ismételt jogsértés miatt nem újítja meg a Klubrádió frekvenciaengedélyét. Arra hivatkoztak, hogy a rádió 365 napon belül kétszer is megsértette ugyanazt a jogszabályi előírást. Azt írták, hogy – függetlenül a jogsértés súlyosságától – a törvény nem ad mérlegelési lehetőséget az NMHH Médiatanácsának: ha a rádió jogsértéssel működött, kizárt a hosszabbítási kérelem kedvező elbírálása. Közölték továbbá: a rádió nincs elzárva attól, hogy sikeres pályázati részvétel után tovább szóljon ugyanazon a frekvencián, vagy akár elinduljon egy másik frekvenciára kiírt pályázaton.

A rádió vezérigazgatója, Stock Richárd néhány nappal korábban a hvg360-nak úgy nyilatkozott, hogy harcolni fognak a frekvenciáért, amelyet szerinte jogellenesen akarnak elvenni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar 360: Maradnak a korlátozások, mondják az EU-s vezetők

Radar 360: Maradnak a korlátozások, mondják az EU-s vezetők

Videót készített a Facebook arról, hogy a reklámok jók, de visszafelé sült el a dolog

Videót készített a Facebook arról, hogy a reklámok jók, de visszafelé sült el a dolog

Visszavesz új videokártyája teljesítményéből az Nvidia, hogy az ne váljon a kriptobányászok játékszerévé

Visszavesz új videokártyája teljesítményéből az Nvidia, hogy az ne váljon a kriptobányászok játékszerévé