szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ügyészség szerint a férfi azt ígérte az ügyésznőnek, hogy mindenkit letarol, nem lesz neki se gyereke, se férje.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt 22 hónap fegyházbüntetésre ítélte a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság azt a férfit, aki egy ügyészt a munkája miatt megfenyegetett – számolt be a Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF).

A közlemény szerint a 43 éves férfit a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség nagyobb kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolta. A vádirat szerint a férfi 2017 januárjában egy buszon utazott a bíróságra a vád képviseletét ellátó ügyésszel.

Az ittas férfi ott közölte vele, hogy szereti a feleségét és amennyiben elveszik tőle a büntetőeljárás miatt, akkor megtalálja az ügyészt és

mindenkit letarol, nem lesz az ügyésznek se gyereke, sem férje.

A férfi azt próbálta elérni, hogy az ügyész aznap a vádbeszédében ne végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza – írja a KNyF.

Az ügyben kétszer felmentette a bíróság a férfit bűncselekmény hiányában, azonban a Kúria az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasította. Ebben született most az elmarasztaló ítélet, az 1 év 10 hónap fegyház mellett 3 év közügyektől eltiltást szabott ki a bíróság.

Az ítélettel szemben az ügyész fellebbezést jelentett be súlyosításért, hosszabb tartamú fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabása végett.

A terhelt és a védő felmentésért fellebbeztek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját

Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját

35 éves a tejes zacskó, amelyet a Balatonnál találtunk

35 éves a tejes zacskó, amelyet a Balatonnál találtunk

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát