szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Olvasónk kedden kapta meg a levelet, hogy krónikus betegként hamarosan beoltják. Azonban ő nem krónikus beteg, az oltási sorban sem következne. Mikor felhívta a háziorvosát, kiderült, ő nem tud semmiről.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kedden kapott egy 22 éves, egészséges olvasónk levelet arról, hogy elkezdik oltani a 60 év alatti, krónikus betegeket és ő is sorra kerül. Értetlenül állt az eset előtt, hiszen nem beteg, és bár regisztrált, de arra számított, sokat kell várnia, míg vakcinához jut.

Csütörtök délelőtt elérte háziorvosát, aki mindössze fél percben tájékoztatta arról, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap (NEAK) által feladott levélről nem tud, hibáról lehet szó, oltást az értesítés ellenére sem kap. Sőt: át sem ruházhatja idősebb, krónikus beteg, hasonló levelet nem kapó rokonára a lehetőséget.

Az eset után pénteken levélben fordultunk a NEAK-hoz, melyben azt szerettük volna megtudni, hogy miért értesítettek fiatalokat is arról, hogy beoltják őket, valamint hogy a most kiértesítettek – mivel nem fogják feltehetően megkapni a vakcinát – hátrább kerülnek-e az oltási sorban, de egyelőre nem kaptunk választ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Seres László: A Jobbik sofőrjei

Seres László: A Jobbik sofőrjei

Levélben kérik a legismertebb olasz szótárt, kerüljön ki a puttana a nő szinonimái közül

Levélben kérik a legismertebb olasz szótárt, kerüljön ki a puttana a nő szinonimái közül

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst