szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LMP-s Csárdi Antal megkérdezte a parlamentben, vizsgálják-e a hatóságok a fideszes képviselő és a csengeri örökösnő történetének befolyással üzérkedéssel kapcsolatos vetületét, Völner Pál szerint viszont Kósa ennek az ügynek a sértettje, és nem az elkövetője.

Csárdi Antal Kósa Lajosról tett fel kérdést a parlamentben hétfőn a Fidesznek: az LMP-s politikus szerint függetlenül attól, hogy Kósa Lajos “ennyire ostoba módon bedőlt ennek az átverésnek, meg kéne vizsgálni, mi a helyzet a befolyással üzérkedéssel”. Ezzel Csárdi a csengeri örökösnő ügyére utalt, aki az eddigi információk szerint egy mesés örökséggel, többek közt egy francia bank negyedével hitegette Kósát, amiről ugyan kiderül, hogy nem létezett, de az is, hogy Kósa elfogadta volna.

“Vajon életszerű-e az, hogy Kósa Lajos elhitte, hogy őt megajándékozzák sokmilliárdos ajándékokkal? Ráadásul ennek kapcsán kiderült, hogy Kósa Lajos anyja úgy nyilatkozott a rendőrségen, hogy az egyik közokiraton nem az ő aláírása szerepel. Érdemes lenne megvizsgálni, kinek az érdeke az, hogy az aláírás oda legyen hamisítva? Elindult az eljárás? Egyetlen kérdés marad a végére: ha hiszékenyen arról beszélünk, elhitte Kósa Lajos ezt a kamu történetet, alkalmas-e arra, hogy vezető tisztséget töltsön be, hogy ő vezesse a honvédelmi és rendvédelmi bizottságot, alkalmas-e arra hogy tagja legyen az operatív törzsnek” – tette fel a kérdést Csárdi, hozzátéve, hogy Kósa sztorijától csak fél lépés a laposföldelmélet.

A Fidesz részéről Völner Pál államtitkár válaszolt: a politikus szerint ez a társadalom a bizalomra épül, mint ahogy ő sem kérdőjelezi meg a zöldségesnél, hogy annyit nyom-e a zöldség, amit vásárol. Völner a befolyással üzérkedés kérdését sületlenségnek nevezte, és nem is értette, hogy miért keveredne bele ebbe az ügybe az állam, majd előhúzta a Gyurcsány-kártyát: “Sületlenségeket beszél, de nem meglepő, hiszen ön egy olyan Gyurcsány-koalíció tagja, aminek vezetője 2006-ban az őszödi beszédben elmondta, hazudnak reggel és hazudnak este.”

Völner felhozta még, hogy az ellenzék azért nem szólhat egy szót sem Kósa bizottsági pozíciójáról, miközben az MSZP-s Korózs Lajos a nyilvánosságra került kamuvideója után is maradt a pozíciójában, miközben az Kósa ügyével szemben nem a magánéletben történt.

Azért valamit mondott Kósa Lajosról is: “Önök vádaskodnak és ügyet próbálnak kreálni abból, amelynek Kósa Lajos a sértettje és nem az elkövetője. Megtévesztették, nem is lenne ügy különben. Hogyan gondolják, hogy a kormányzatnak bármi köze van ahhoz, amiben a rendőrség nyomoz?”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dezső András Itthon

Jelenetek egy vallomásból: Svájci bankokba is elment Kósa Lajos az “örökösnővel”

Négyszer is találkozott Svájcban Kósa Lajos azzal a csengeri örökösnővel, akiről azt hitte, hogy mesés örökség birtokosa. Egy alkalommal Zürichben két bankban és egy ügyvédnél is jártak közösen, hogy a fideszes politikus rendelkezhessen a nő állítólagos svájci bankszámlája felett. Az egyik privát bankban exkluzív környezetben fogadták őket.

Így vonult a kifutón a 18 éves Michelle Pfeiffer - videó

Így vonult a kifutón a 18 éves Michelle Pfeiffer - videó

A Momentum Mellár választókerületében is indít jelöltet az előválasztáson

A Momentum Mellár választókerületében is indít jelöltet az előválasztáson

Mészáros jól járt, a gazdák nagyot buktak a malomcsődön

Mészáros jól járt, a gazdák nagyot buktak a malomcsődön