szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

“Magyarországon a média- és sajtóviszonyokat a piac alakítja” – írta Kovács.

A német közszolgálati Deutsche Welle magyar nyelvű tartalmak készítését jelentette be hétfőn. A hír Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárhoz is eljutott, és reagált is rá – egy bohócos mémmel:

Az államtitkár szöveget is mellékelt az alapvetően képes bejegyzéshez, melyben egyebek mellett arról ír, hogy “Magyarországon a média- és sajtóviszonyokat a piac alakítja”. A posztban Kovács idézőjellel illeti a német közszolgálati televíziót, és azt hozza fel vele szemben kritikaként, hogy egy tavalyi műsorukban Hannibal Lecterhez, a kitalált kannibál sorozatgyilkoshoz hasonlították Orbán Viktor miniszterelnököt.

Kovácsnak az sem tetszik, hogy a Deutsche Welle például az LMBTQ-csoportok helyzetéről is készít majd tartalmakat, vagyis olyan adásokat, melyekről kevés szó esik a magyar nyilvánosságban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy nap alatt 398 áldozata volt a koronavírusnak Ukrajnában

Egy nap alatt 398 áldozata volt a koronavírusnak Ukrajnában

Hogyan ismernek fel dolgokat az algoritmusok?

Hogyan ismernek fel dolgokat az algoritmusok?

Óvintézkedésekkel vizsgázhatnak majd a szakképzésben tanuló diákok

Óvintézkedésekkel vizsgázhatnak majd a szakképzésben tanuló diákok