szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kunetz Zsombor úgy tudja, hogy az intézményben sokan nem írták alá az új jogviszonyról szóló szerződést.

A tatabányai Szent Borbála Kórházban is iszonyatos a káosz – írta Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő egy, a közösségi oldalán közzétett üzenethez. Annak írója arról tájékoztatja az intézmény osztályvezető főorvosait, hogy

hétfőn nem lesz éjszakai műszak a sürgősségi betegellátó osztályon (SBO).

Ezért aztán minden szakma ügyeletes orvosai az SBO-n látják el a szakmaspecifikus betegeiket.

Kunetz úgy tudja, hogy az intézmény sürgősségi osztályán felmondott az összes közalkalmazott orvos munkavállaló, és többen távoztak a radiológiáról is, köztük az osztályvezető. A kardiológián állítása szerint az osztályvezető főorvoson kívül két rezidens maradt, gond van a nefrológián is alig maradt orvos, a pszichiátrián a nővérek távoztak.

Kérdéseinket elküldtük a kórháznak, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

A tatabányai Szent Borbála Kórházban is iszonyatos a káosz. Felmondott az összes közalkalmazott orvos munkavállaló a...

Közzétette: Dr. Kunetz Zsombor MBA – 2021. március 1., hétfő

A Kunetz Zsombor által káosznak nevezett helyzetet az okozza, hogy sok egészségügyi dolgozó nem hajlandó aláírni új szerződését, amelyben vállalja, hogy a korábbi közalkalmazotti helyett egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozik tovább. Ebben a cikkünkben olyanok szólalnak meg, akik úgy döntöttek, nem hajlandók az új feltételekkel vállalni a munkát:

Azt, hogy milyen jelentős változások lépnek életbe hétfőtől az egészségügyben, s hogy ezek hogyan érintik a betegeket, ebben a cikkünkben szedtük össze:

Hálapénz nélkül, legálisan választana orvost? Ezt most épp nem tudja megtenni

Jelentős változások lépnek életbe hétfőtől az egészségügyben, összeszedtük a legfontosabb, betegeket érintő változásokat. Mától új pácienseit nem kezelheti ugyanazzal az orvos a magánrendelésén és az állami ellátásban. Noha a kormány ígért kivételeket - például a szülész-nőgyógyászoknak -, a részletszabályok vasárnap estig nem jelentek meg. Szakmai szervezetek kidolgoztak egy javaslatot a legális megoldásra, az azonban valahol elakadt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
22 halálos áldozata van a járványnak a BKV-nál

22 halálos áldozata van a járványnak a BKV-nál

Kínában most látták elérkezettnek az időt az eredeti VW Bogár lemásolásához

Kínában most látták elérkezettnek az időt az eredeti VW Bogár lemásolásához

Már csak Strasbourgban bíznak a Mészáros Lőrinc fiával hadakozó bélmegyeri vadászok

Már csak Strasbourgban bíznak a Mészáros Lőrinc fiával hadakozó bélmegyeri vadászok