szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budapest főpolgármestere szerint most az a fontos, hogy elkerüljük azt a helyzetet, ami például Bergamóban uralkodott a koronavírus első hullámának idején.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Drámaian alakulnak a magyar járványadatok Karácsony Gergely szerint, aki kiemelte, lakosságarányos halálozások tekintetében Magyarország megelőzte az Egyesült Államokat. Budapest főpolgármestere Facebookon írt róla, hogy ebben a helyzetben még jobban hiányzik az az 5000 orvos és ápoló, ami a “felelőtlen kormányzati beavatkozás miatt” elhagyta az egészségügyi ellátórendszert.

Karácsony szerint most az a fontos, hogy elkerüljük azt a helyzetet, ami például Bergamóban uralkodott a koronavírus első hullámának idején: “Nyitni most nem lehet, további, átmeneti korlátozások bevezetése elkerülhetetlennek látszik. Ezek nem lesznek népszerű döntések, de észszerűek biztosan” – írta.

Karácsony szerint most már elengedhetetlen új oltási pontok felállítása is olyan szabadéri helyszíneken, ahol sokakat lehet biztonságosan fogadni. “Ilyenek lehetnének a stadionok, van belőlük elég. És Budapest is készen áll arra, hogy köztereket biztosítson erre a célra” – írta.

Drámaian alakulnak a magyar járványadatok. A lakosságarányos halálozások tekintetében Magyarország megelőzte az Egyesült...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. március 3., szerda

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénteken jelenik meg a Samsung legbiztonságosabb telefonja

Pénteken jelenik meg a Samsung legbiztonságosabb telefonja

Megfenyegette az UEFA az új ligát támogató elitklubokat

Megfenyegette az UEFA az új ligát támogató elitklubokat

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról