szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök az ország lezárásának bejelentése után pár perccel vázolta fel, hogyan változtatja meg az európai politikát. "Szamizdatja" angol és német verzióját az Európai Parlamentben is terjesztik.

Miközben Gulyás Gergely éppen bejelentést tett arról, hogy a kormányülésen úgy döntöttek, lezárják az országot két hétre a koronavírus harmadik hulláma miatt, Orbán Viktor úgy gondolta, nem az intézkedéseket kommentálja a Facebookon, hanem arról írt a miniszterelnök.hu/szamizdat oldalra feltöltött cikkben, hogy a Fideszt az EP-frakciójából frissen kidobó Európai Néppárt “kisded hatalmi játékokat” játszik.

“Miközben mi itt, Magyarországon és más vezetők a saját országaikban szó szerint élet-halál harcot folytatnak a koronavírus ellen, az EPP kisded hatalmi játékokban leli örömét a brüsszeli bürokraták buborékjában. Ez vállalhatatlan” – áll a posztban, majd némi optimista felhanggal már a jövőről kezd írni, ugyanis szerinte a kilépésük új perspektívákat nyithat az európai politikában, az EPP-t pedig süllyedő léghajónak nevezte, amely épp az értékeit dobálja ki.

Orbán szerint valójában nekik voltak tiszta céljaik, ugyanis ők újra Európa vezető szellemi erejévé tették volna a Néppártot, “amely a centrumpártokat, a konzervatív és tradicionális kereszténydemokrata pártokat és szavazóikat is képes egy nagy közös politikai otthonba összegyűjteni”.

A miniszterelnök úgy gondolja, a tegnapi döntés után jó okkal gyújthatnak örömtüzeket az európai baloldal pártjai és vezetőik, majd kijelölte a Fidesz útját: “Az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt, amely otthont nyújt azoknak az európai polgároknak, akik nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását, és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik”.

Az írást nem csak a magyarok ismerhették meg: az Eurologus úgy tudja, német és angol nyelvű változatát már az Európai Parlament képviselői körében terjesztik.

COVID 2/114. Mindeközben Brüsszelben // Meanwhile in Brussels Szamizdat 6. A Fidesz kilépett az Európai Néppárt...

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. március 4., csütörtök

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Márton hvg360

Feltételes szakítás: a Merkel-gyűlölő németeken múlik a Fidesz néppárti jövője

Sok víz lefolyhat még a brüsszeli ereszcsatornán, mire a Fidesz felfüggesztett néppárti tagságáról végső döntés születik. A szerdai döntés ugyanis a frakcióból való kilépésről határozott csak, a nagyobb kérdést függőben hagyta. Orbán Viktor számára kedvező lehet, hogy a döntő szóval bíró németek késő őszre szülhetik meg álláspontjukat.

Nyolcszor nagyobb valószínűséggel okoz vérrögöt a koronavírus, mint az AstraZeneca oltása

Nyolcszor nagyobb valószínűséggel okoz vérrögöt a koronavírus, mint az AstraZeneca oltása

Daciák és Ladák helyett Alfa Romeókat tervez a sztárdesigner

Daciák és Ladák helyett Alfa Romeókat tervez a sztárdesigner

Könnyen lehet, hogy a poszt-Covid-szindróma népbetegség lesz

Könnyen lehet, hogy a poszt-Covid-szindróma népbetegség lesz