szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Először egy fővárosi pszichiátrián tombolt a férfi, később Józsefvárosban rátámadt egy nőre.

A Budai Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott annak a fiatal férfinak az ügyében, akit súlyos testi sértéssel, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádol az ügyészség.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a férfi két éve azzal az indokkal akarta felvetetni magát egy budapesti pszichiátriai, hogy nincs mit ennie, és nincs hol laknia. Miután az ügyeletes közölte vele, hogy egészségügyi probléma nélkül ezt nem teheti meg, akkor a férfi az orvoshoz egy májkrémet, az ápolónő felé pedig egy széket hajított. Amikor megérkezett a biztonsági őr, és elkezdte kikísérni, azt megütötte, majd eltörte a kezét.

A fiatal férfi két hónappal később egy nőre támadt egy VIII. kerületi zebránál. Nekifutásból úgy megütötte, hogy a nő egy falnak csapódott, majd elájult, és kórházba kellett szállítani. A közlemény szerint az ütés akkora volt, hogy az áldozat 8 napon túli sérüléseket szenvedett, ugyanakkor a közvetett vagy akár közvetlen életveszélyes állapot kialakulásának reális esélye is fennállt.

A vádlott elismerte a bűncselekmények elkövetését, de a tárgyalásról való jogáról nem mondott le, a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. A törvényszék azt írta, hogy az elmeorvosszakértői vélemény szerint sem az elkövetéskor sem a vizsgálat időpontjában nem szenvedett kóros elmeállapotban. Május 19-én folytatódik majd a férfi pere.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biobenzinnel, de nagyon vad külsővel megy majd a Bentley versenyautója

Biobenzinnel, de nagyon vad külsővel megy majd a Bentley versenyautója

Arra ne számítsunk, hogy egyből beindulnak majd a kocsmák és szállodák

Arra ne számítsunk, hogy egyből beindulnak majd a kocsmák és szállodák

Balesetet okozott egy férfi Egyházashetyénél, majd megpróbálta a feleségére kenni

Balesetet okozott egy férfi Egyházashetyénél, majd megpróbálta a feleségére kenni