szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ANY Biztonsági Nyomda 2023. március elsejéig írta alá a szerződést.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Az ANY Biztonsági Nyomda 2023 március 1-ig szóló szerződést írt alá a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársasággal a védettségi igazolványok szállítására – szúrta ki a Portfolio az erről szóló közleményt a BÉT-en.

A szerződés keretében az ANY Biztonsági Nyomda gyártja és postai szolgáltatónak átadásra előkészíti a védettségi igazolványokat. Az okmány bevezetését február 11-én jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

Az igazolványt akkor lehet kiadni, ha valaki a koronavírus-fertőzésből meghatározott időn belül felgyógyult fel, és ezt igazolni is tudja, illetve, ha az Európai Unióban, illetve a Magyarországon engedélyezett oltóanyaggal beoltják. Ha valaki megkapta a védőoltást, nem kell igényelnie az igazolványt, az állam hivatalból postázza azt.

Az Európai Unió is kiadna egy oltási igazolványt, amelyben a Európai Bizottság javaslata szerint azok a vakcinák is szerepelnének, melyeket csak tagállami szinten engedélyeztek, vagyis az orosz Szputnyik V és a kínai Sinopharm beadása után is lehetne utazni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!