szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Folytatódik az oltás húsvétkor is.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában
21 928 főre emelkedett a koronavírus-járvány magyarországi áldozatainak száma, miután hétfő reggelre elhunyt újabb 213 beteg - írja a kormányzati tájékoztató oldal. Hozzáteszik, az áldozatok többsége idős, krónikus beteg volt. A listában azonban szerepel öt negyvenes éveiben járó beteg is, több esetben az egyetlen "alapbetegségük" az elhízás volt.

Ezzel Magyarország továbbra is világelső a lakossághoz viszonyított halálozások számában.

11 806 beteg van kórházban, 1451-en lélegeztetőgépen.

Az oltási kampány folytatódik, 2 363 000 ember kapott legalább egy oltást. Ezzel az unióban a másodikak vagyunk Málta után. Továbbra is az idősek vannak a sorban elöl, a regisztrált 65 év felettiek 83 százaléka kapott vakcinát.

A koronavirus.gov.hu megismétli az érvényben lévő korlátozásokat, és felhívja a figyelmet a közterületi maszkviselésre, a távolságtartásra és az este 8 óra utáni kijárási tilalomra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felvásárolja a Microsoft az Apple Sirijét is fejlesztő Nuance-t

Felvásárolja a Microsoft az Apple Sirijét is fejlesztő Nuance-t

Félelmetes, ahogy egyszerre mozdul meg több tucat kínai robotkutya – videó

Félelmetes, ahogy egyszerre mozdul meg több tucat kínai robotkutya – videó

Hogyan ismernek fel dolgokat az algoritmusok?

Hogyan ismernek fel dolgokat az algoritmusok?