szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A csecsemőnél oxigénhiányos állapot alakult ki, egy nappal az eset után hunyt el.

Emberölés miatt emelt vádat az ügyészség egy nagykanizsai nő ellen, aki otthonában megszülte, majd az udvaron lévő fészerbe dobta újszülött gyermekét. Az újszülött később életét vesztette - közölte a vádhatóság.

A tájékoztatás szerint a jelenleg 20 éves nő 2019 augusztusában esett teherbe esett, de ezt eltitkolta hozzátartozói elől, orvoshoz, védőnőhöz nem fordult, terhesgondozáson nem vett részt, a gyermek apjának azonban alkalmanként ultrahangképet, illetve a várandós gondozási kiskönyvéből fotózott részletet küldött, mintha egészségügyi ellátást kapna.

A nő 2020 májusában azt írta a férfinak, hogy indul a kórházba, később pedig azt közölte vele, hogy "a baba elment", nem volt egészséges.

A vádirat szerint valójában ezen a napon

otthon, egyedül szülte meg egészséges kislányát, majd a csecsemőt egy ruhába csavarta, az udvaron lévő fészerben a földre dobta és magára hagyta.

Később visszatért az újszülötthöz, aki még élt, nyöszörgött, ezért bevitte a házba, de nem látta el.

Végül a nő anyja talált rá a csecsemőre, akit azonnal kórházba vitt, de a kritikus állapotban lévő újszülött az orvosi kezelés ellenére másnap meghalt. A csecsemő halálát az okozta, hogy mivel 4-5 órán keresztül nem látták el, oxigénhiányos állapot alakult ki nála, ami agyduzzanatos agyi beékelődést okozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oltóközpont nyílik a párizsi Disneylandben

Oltóközpont nyílik a párizsi Disneylandben

Továbbra sem döntöttek a Sziget szervezői

Továbbra sem döntöttek a Sziget szervezői

Koronavírus-fertőzésben hunyt el a DK dunaújvárosi képviselője, Utassy Éva

Koronavírus-fertőzésben hunyt el a DK dunaújvárosi képviselője, Utassy Éva