szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kemény Dénes szerint például aranyérmet érne, ha mindenki beoltatná magát.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Három ismert ember mondja el a kormány Facebook-oldalán megjelent videóban, miért tartják fontosnak a koronavírus ellelni védőoltást. Közülük elsőként Nacsa Olivér szólal meg, aki azt mondja:

Nem tudom édesanyámat átölelni.

Nacsa szerint nincs, akinek ez ne hiányozna.

Borbás Mária műsorvezető veszi át tőle a szót. A műsorvezető arról beszél, hogy a régi élet, és az azzal járó apró örömök visszaszerzéséhez, vagy éppen a munkahelyek megtartásához is a koronavírus ellleni védőoltás az egyetlen eszköz. Mint fogalmaz:

Nincs más megoldás.

Harmadikként Kemény Dénes válogatott vizilabdázó, szövetségi kapitány mondja el:

Az is egy olimpiai aranyérmet érne az én szememben, hogyha mindenki beoltatná magát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Gulyás Gergely: A kínai vakcina hatásosabb, mint a nyugatiak

Az eddig beoltottaknak összesen egy százaléka betegedett meg, a cél pedig a lakosság hatvan százalékának a beoltása. A kínai vakcinából nem kell harmadik dózis, Gulyás Gergely szerint a Sinopharm még hatásosabb is, mint a nyugati oltóanyagok, de a Szputnyik is jobb.