szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ügyészség a vádlottnak javítóintézeti nevelést kért a bíróságtól.

Vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 13 éves fiatalkorú ellen, mert féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kétéves testvérét.

Az ügyészség szerint a fiú az édesanyjával, annak élettársával, valamint hat kiskorú testvérével élt együtt Taktaharkányban egy családi házban.

Két éve áprilisban a kiskamasz szülői felügyelet nélkül testvéreivel és unokatestvéreivel játszott, amikor az udvaron lévő szennyvízakna fedelét levette, a kistestvére kezét, lábát megfogta, és bedobta a színültig fekáliával megtelt derítőbe, a tetőt visszarakta, és egy biztosítókövet is ráhelyezett, majd anélkül, hogy bárkinek szólt volna, bement a lakásba – írja az ügyészség az oldalán.

Az eltűnt gyermeket több óra múlva kezdte keresni a család, és miután a cipőjét az akna mellett meglátták, átkutatták a szennyvíztárolót, amelyből kiemelték az élettelen testét.

A vádirat szerint a 13 éves fiú féltékeny volt, úgy érezte szülei a testvéréről jobban gondoskodtak, őt viszont elhanyagolják. A gondozási kötelezettségük elmulasztása miatt a vádlott anyjával és élettársával szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt elkülönített eljárás van folyamatban.

Az eset után a rendőrség még gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított nyomozást.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!