szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Családon belüli erőszak miatt indult eljárás a debreceni katona ellen. Évek óta bántalmazta feleségét, de a héten különösen bedurvult, miután nem találta a tabletjét. Le is tartóztathatják.

Testi sértés, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak és erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás miatt nyomoz egy szerződéses katona ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.

A szerződéses katonaként szolgáló férj az eddigi adatok szerint hosszú évek óta – az azóta már nagykorúvá vált gyermekei jelenlétében is – rendszeresen bántalmazta, rángatta, lökdöste, fojtogatta feleségét.

Április 19-én debreceni otthonukban egy táblagépet követelt kiabálva a nőtől, aki azt mondta, ő nem tette el, de segít megkeresni, mire a férje bántalmazta, az udvaron a földre rántotta, és a betonon több métert húzta.

A férfi ezután a házban konyhai eszközöket tört össze és közölte, addig fog törni-zúzni, amíg a felesége oda nem adja a tabletet. Ezután az asszonyt mosogatószerrel, olajjal, kávékrémporral és kólával öntötte le, majd az anya védelmére kelő gyermekét is bántalmazással fenyegette.

A nő a nyakán, a könyökén, a combján, valamint a szeme környékén szenvedett könnyű sérüléseket.

A férfi sem az őrizet elrendelése, sem a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, a vallomástételt azonban megtagadta. A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!