szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem fogják úgy ellenőrizni az egészségügyi dolgozókat, mint a rendvédelmiseket.

Tévedéséből küldte ki azt a levelet az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ), amely szerint az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény  alá tartozó orvosoknak bele kell egyezniük egy megbízhatósági vizsgálatba, ellenkező esetben elvesztik az állásukat – közölte a Magyar Orvosi Kamara (MOK). A szervezet arról is beszámolt a honlapján, hogy mindez Farkas László dandártábornoknak, a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) főigazgatójának tájékozgatójából derült ki. Az NVSZ szerint nincs ilyen előírás és nem is lesz.

A MedicalOnline információi szerint az OKFŐ egyik főosztályvezetője hibázott, amikor számos más adatbekéréssel egyidejűleg ezt a nyilatkozatot is kiküldte az intézményvezetőknek.

A dokumentum szerint abba kellett volna beleegyezniük az egészségügyi dolgozóknak, hogy tudomásul veszik, hogy a rendőrségről szóló törvény  alapján „védett állomány tagjának” minősülnek, és így „megbízhatósági vizsgálat” alá vonhatók.

Megbízhatósági vizsgálatot a fegyveres és rendvédelmi dolgozók körében vezették be korábban a korrupció felszámolása érdekében.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!